Spel

Skribent

Robin Cocks

30 juli 2019 | 17:00

Vi har listat de tre bästa "Final Fantasy"-spelen

I väntan på stekheta "Final Fantasy VII Remake" som släpps under 2020 så har vi listat de tre bästa spelen i "Final Fantasy"-serien.
Ett av de absolut hetaste spelen som vi ser fram emot just nu är rollspelet "Final Fantasy VII Remake" som släpps nästa år. Originalet från 1997 är universellt älskat av både kritiker och spelare och vi hoppas att remaken kan leva upp till förväntningarna.
 
Om du är sugen på att ladda upp inför återseendet med Cloud, Aerith och Sephiroth, men inte riktigt vet vilka spel i serien som är värda att spela så kanske den här listan kan hjälpa dig. Här är de tre bästa "Final Fantasy"-spelen som fungerar lysande som uppvärmning inför "Final Fantasy VII Remake".
 

"Final Fantasy VI" - 1994, Super Nintendo

 
26adc4d23bc3fcf233eb83a652e5f497 ffvi
 
Det sjätte spelet i "Final Fantasy"-serien (släpptes som Final Fantasy III i Amerika) är utan tvekan ett mästerverk och en stark kandidat till att vara det bästa spelet på Super Nintendo.
 
Berättelsen om den mystiska kvinnan Terra och kampen mot ärkekräket Kefka är vacker, häpnadsväckande och gripande. Handlingen tar plats i en steampunk-värld där magi har varit utdöd i tusen år. Ett ondskefullt imperium har börjat gräva ut magiska entiteter i gruvor för egen vinning och en motståndsgrupp reser sig för att bekämpa imperiet.
 
Du får spela som inte mindre än 14 olika karaktärer, alla med unika egenskaper och invecklade bakgrundshistorier.  Stridssystemet är roligt, pixelgrafiken är bedårande och musiken är ett av de absolut bästa spelsoundtracks som någonsin har skrivits. En sann spelpärla!
 

"Final Fantasy IX" - 2000, Playstation

 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
"Final Fantasy"-skaparen Hironobu Sakaguchi gick tillbaka till den klassiska fantasin i "Final Fantasy IX". Istället för att fortsätta på science fiction-temat som de två tidigare delarna i serien hade halkat in på så hade "Final Fantasy IX" riddare, magiker och förtrollade skogar.
 
Berättelsen kretsar kring den godhjärtade tjuven Zidane som springer ihop med prinsessan Garnet och hennes livvakt Steiner i flykt från den galna drottningen av Alexandria. Deras resa tar dem till oanade platser och det visar sig att det finns större hot mot världen än drottningen av Alexandria.
 
Spelsystemet är djupt och innovativt, samtidigt som det är familjärt och lätt att förstå sig på. Den underbara musiken, det roliga manuset och de älskvärda karaktärer gör "Final Fantasy IX" till det absolut mysigaste spelet i serien.
 

"Final Fantasy VII" - 1997, Playstation

 
26adc4d23bc3fcf233eb83a652e5f497 final 20fantasy 20vii
 
Självklart är "Final Fantasy VII" med på listan. Det här är ett av de högst rankade spelen genom alla tider, och det är förståeligt varför. "Final Fantasy VII" släpptes till Playstation under 1997 och innehöll ett mer modernt tema där drakar byttes ut mot helikoptrar och hästar mot motorcyklar. Berättelsen fokuserar kring Cloud Strife, en specialtränad soldat, som följer med ett gäng rebeller på ett uppdrag att sabotera en förläggning för företaget Shinra, som suger livsmusten ur planeten.
 
Striderna byggde vidare på systemet från "Final Fantasy VI" men lade till användandet av materia. Man kunde utrusta sina karaktärer med materia och därmed ge dem bland annat nya magiska egenskaper och förmågor. Det gick även att kombinera olika typer av materia för bättre effekt.
 
Det finns mängder av ikoniska scener från "Final Fantasy VII" som vi hoppas återskapas med omsorg i remaken av spelet och vi kan inte vänta på att få återvända till Midgar nästa år!
 
"Final Fantasy VII Remake" släpps till Playstation 4 den 3 mars 2020.
 
Vilka spel i serien är dina favoriter? Vad tror du om "Final Fantasy VII Remake"?
| 30 juli 2019 17:00 |