Spel

Skribent

Robin Cocks

5 juni 2019 | 20:22

Inför E3 2019 - här är spelen vi ser fram emot!

Nästa vecka drar en av årets största spelhändelser igång i Los Angeles: E3 2019.
Sedan 1995 har spelutvecklare från alla världens hörn kommit till E3 varje år och utannonserat stora speltitlar och givit oss saftiga nyheter kring kommande spel och konsoler. Personligen anser jag att E3 är bättre och mer nervkittlande än julafton och födelsedagen tillsammans. Det finns något magiskt med att inleda sommaren med en stor spelmässa där man kan hoppas och drömma om att uppföljare till sina favoritspel ska utannonseras.

Även om jag aldrig har varit på plats på mässgolvet fysiskt och tagit del av presskonferenserna, så är det en tradition hemma hos mig att varje år bänka mig framför TV:n med en stor skål chips, läsk och sedan se presskonferenserna live via nätet. När presskonferenserna drar igång börjar pulsen höjas och man sitter som på nålar och väntar på sin drömutannonseringen.

Ett av de starkaste E3-minnen jag har är från E3 2004 när Nintendo avslutade konferensen med att presentera ett sista spel för deras konsol Gamecube. Vi fick se en trailer som visade tomma, öppna landskap som ackompanjerades av spännande musik. Musiken byggdes sakta upp mot ett mäktigt crescendo och i samma ögonblick fick vi se Link rida på Epona och höja sitt svärd mot en hord fiender. Hela publiken började jubla och skrika av förtjusning och jag som blott var 13 år fällde en glädjetår. Trailern avslutades med texten "Coming Soon". Direkt efter trailern dök skaparen bakom Zelda och Mario, Shigeru Miyamoto, upp på scenen. Han bar på Links ikoniska svärd, Master Sword, och en sköld. Han började svinga svärdet i luften och publiken blev helvild. Personligen var jag så uppspelt att jag ville välta datorn för att inte explodera känslomässigt. Spelet fick senare namnet "Twilight Princess" och släpptes 2006 till Gamecube och Wii.
 
 
Om någon sån händelse kommer upprepas under årets E3 återstår att se. Något vi vet dock, är att årets E3 definitivt kommer bjuda på mängder av överraskningar och utannonseringar av spel som vi inte vet ett dyft om i skrivande stund. Vi vet också att en av spelgiganterna, Sony, inte kommer delta på E3 2019, vilket är synd då jag hade velat se mer av "The Last of Us: Part II" och "Death Stranding". Det ryktas dock om att Sony ska hålla en egen konferens vid ett senare tillfälle i år, men det är ändå tråkigt att de inte deltar vid E3.

E3 2019 kommer även bjuda på nyheter kring spel som redan är utannonserade sedan tidigare. Därför tänkte jag berätta om vilka fem redan utannonserade spel som jag ser mest fram emot att veta lite mer om under E3 2019.
 

"Animal Crossing" till Nintendo Switch

 
 
Det är få spelserier som lyckas ge spelaren en känsla av fridfullhet och lugn som Animal Crossing. Som nyinflyttad i en liten stad får du fria händer att göra vad helst du vill. Gå och fiska, hälsa på grannarna, plocka äpplen eller inred ditt hus, det är du som bestämmer. Av alla spel på den här listan så är Animal Crossing det spel vi vet minst om. Nintendo visade upp det senaste spelet i serien under september förra året. Vi fick inte se något gameplay, bara en kort teaser med Tom Nook, (en karaktär från spelet), samt logotypen ovan. Låt oss hoppas att vi får mer information under årets E3 och att vi får flytta in i småstaden snart!
 

"Luigi's Mansion 3" till Nintendo Switch

 
 
Om du någonsin har fantiserat om att fånga spöken tillsammans med världens mest kände rörmokares brorsa så har du hittat ditt drömspel. "Luigi's Mansion 3" utannonserades till Nintendo Switch samtidigt som "Animal Crossing" förra året och vi vet inte särskilt mycket om det ännu. Vi fick se lite gameplay som visade en vettskrämd Luigi som gick runt i en hemsökt herrgård. På golvet låg en omkullvält resväska som såg ut att tillhöra Mario. Om Mario har blivit bortrövad av döingar återstår att se, men spelet ser mysigt, roligt och skrämmande underhållande ut. Förhoppningsvis får vi ett releasedatum på Nintendos presskonferens under E3.
 

"Halo Infinite" till Xbox One

 
 
Det har gått fyra år sen vi senast tog oss an rollen som Master Chief i "Halo 5: Guardians". Spelet slutade med en cliffhanger och sedan dess har vi inte hört särskilt mycket om nästa del i serien. Trots att vi fick se en mäktig trailer under förra årets E3 av "Halo Infinite", vet vi egentligen ingenting om det. Vi fick inte se något gameplay och inte heller vet vi när det släpps. Har vi tur så kanske vi får se ordentligt gameplay på årets E3 och om vi verkligen har tur så kanske vi även får följa med Master Chief ut i rymden redan i år.
 

"Star Wars Jedi: Fallen Order" till PC, Xbox One, Playstation 4

 
 
EA utannonserade "Jedi: Fallen Order" redan under förra årets E3, men det var först för några veckor sedan som vi faktiskt fick se en första trailer på det. "Jedi: Fallen Order" är ett renodlat singleplayer-spel och dess handling tar plats mellan filmerna "Star Wars: Episode 3" och "Episode 4".
 
Du spelar som en ung padawan på flykt från imperiet och gör allt i din makt för att försöka återuppliva den fallna jediordern. Med tanke på dunderfloppen "Star Wars: Battlefront 2" som EA släppte 2017 så blir jag lite orolig för detta spels förutsättningar, men vi får hoppas att EA har lärt sin läxa. Det finns dock mycket som talar för att "Jedi: Fallen Order" har potential att bli ett av årets bästa spel. Grafiken ser vass ut, berättelsen verkar spännande och ljussabelsvingande blir aldrig tråkigt. Om det är en fullpoängare eller inte återstår att se. "Star Wars Jedi: Fallen Order" släpps den 15 november 2019 till PC, Xbox One och Playstation 4.
 

"Final Fantasy VII: Remake" till Playstation 4

 
 
Få spel är så älskade som "Final Fantasy VII". Originalet släpptes till Playstation under 1997 och blev snabbt utsett till ett av de bästa spelen genom alla tider. Det var det första Final Fantasy-spelet i 3D och gick ifrån det klassiska fantasy-temat till ett mer modernt tema. Drakar byttes ut mot helikoptrar och pilbågar mot pistoler.
 
Under E3 2015 utannonserade Sony att Square Enix arbetade på en remake av Final Fantasy VII. Trailern som visades upp på presskonferensen skapade uppståndelse och många anser att "Final Fantasy VII: Remake" är bland det bästa som utannonserats i E3-sammanhang. Vi fick tidigare i år en ny trailer för spelet och det ser fantastiskt underhållande ut.
 
Det finns vissa frågetecken som jag hoppas att Square Enix reder ut under årets E3. Nämligen om ryktet kring att spelet ska delas upp i två delar och släppas med flera års mellanrum stämmer. Kommer spelet bli helt Playstation 4-exklusivt eller kan det dyka upp till Xbox One, PC eller till och med nästa generations konsoler. Och den viktigaste frågan: När släpps "Final Fantasy VII: Remake"? Frågorna är många och jag hoppas att vi får ordentliga svar på E3. Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge brukar man ju säga.

E3 2019 pågår mellan 11-13 juni.

Vilka spel ser du fram emot att se mer av på E3? Har du någon drömutannonsering? Och har du något kärt minne från föregående E3-mässor?
| 5 juni 2019 20:22 |