Film

Skribent

Alexander Dunerfors

14 mars 2016 | 19:00

Vi fick nästan en uppföljare till ”Roger Rabbit”

Och den blev nästan gjord av självaste J.J. Abrams.
Den banbrytande deckarkomedin ”Vem satte dit Roger Rabbit?” från 1988 kunde ha fått en uppföljare, och J.J. Abrams filmkarriär skulle kanske sett rätt annorlunda ut. I podcasten Nerdist berättar J.J. Abrams hur han och Steven Spielberg skissade på ett nytt äventyr för den animerade kaninen redan år 1989.

Det började med att Abrams och Matt Reeves (”Cloverfield”) som tonåringar fick ett samtal från Kathleen Kennedy. De drev en filmfestival och fick i uppdrag att restaurera en bunt med 8mm-filmer som Steven Spielberg hade spelat in som barn (bara en sån sak!).

Steven Spielberg och Kathleen Kennedy måste ha luktat till sig en talang redan där och då. Abrams berättar:

- Några år senare fick jag träffa Steven. Vi hade ett möte om en uppföljare till ”Roger Rabbit”. Jag har faktiskt några storyboards för en kortfilm. Tyvärr kom vi aldrig till nästa fas. Vi hade en grovskiss men det blev ingenting av det. 

Det framgår inte om Abrams, då 23 år gammal, skulle regissera eller bara skriva manus. Hans första riktiga Hollywoodjobb blev istället manuset till ”Han är jag!” (”Taking Care of Business”) året därpå, 1990.


Inte för att vi behöver klaga på Abrams karriär, han har sedan dess gett oss tv-serieklassiker som "Lost" och en rad fantastiska storfilmer som jag knappast behöver nämna här. Men visst vore det intressant att höra mer om hans vision för en ny "Roger Rabbit"? Skulle ni vilja se den filmen?
| 14 mars 2016 19:00 |