Film

Skribent

Jonatan Blomberg

26 juni 2022 | 15:30

VHS-utgåva av "Tillbaka till framtiden" såld för rekordbelopp

Självaste Biff Tannen har rensat i förrådet och fått fram en gammal oöppnad VHS-utgåva av "Tillbaka till framtiden", som nu sålts för ett rekordbelopp.
CNN rapporterar att skådespelaren Tom Wilson, som spelade Biff Tannen i "Tillbaka till framtiden"-filmerna, har sålt en oöppnad VHS-utgåva av "Tillbaka till framtiden" för 75 000 dollar. 
 
Från början lade den gamle Biff-skådespelaren ut filmen direkt på eBay, men fick så många budgivare att han plockade ned filmen och sålde den via auktionsfirman Heritage Auctions istället. Auktionsfirman påstår nu att de 75 000 dollar som betalades av en New York-baserad samlare är ett rekordbelopp när det kommer till försäljning av just VHS-kassetter.
 
Large b44a8ab0cc5b2d6e402bb273519c1b00 biff
 
Frågan är däremot om faktumet att det var just Wilson som sålde "Tillbaka till framtiden"-filmen och att han även lovade att signera den oöppnade kassetten innan den skickades iväg kanske trissade upp priset lite extra. Wilson ska dessutom även ha sparat oöppnade VHS-utgåvor av de båda uppföljarna samt en box med alla tre filmerna i, så det återstår att se om han kommer att lyckas slå sitt eget rekord inom kort.
 

Läs också: ”Tillbaka till framtiden” är definitionen av charm

 
Har du kvar någon VHS-filmen där hemma? Hur mycket hade du kunnat tänka dig att betala för Wilsons andra VHS-kassetter? Kommentera gärna nedan!
| 26 juni 2022 15:30 |