Film

Skribent

Alexander Kardelo

25 juli 2023 | 13:30

Venedigs filmfestival välkomnar Woody Allen och Roman Polanski

Som upplagt för en kontroversiell filmfestival när Allens och Polanskis nya filmer premiärvisas.
Cannes Film Festival skapade rubriker genom att välkomna Johnny Depp in i värmen, och Venedig vill inte vara sämre. Höstens filmfestival kommer premiärvisa nya filmer av både Woody Allen och Roman Polanski, skriver The Wrap.
 
Allen är aktuell med franskspråkiga kärlekskomedin "Coup de Chance". Polanski står bakom dramat "The Palace" med John Cleese och Mickey Rourke i rollistan. Om regissörerna själva kommer dyka upp på röda mattan framgår inte.
 
Woody Allen regisserar ungt kärlekspar i "Coup de Chance".
 
På grund av den rådande Hollywoodstrejken kommer höstens filmfestivaler, som Venedig och Toronto, att få klara sig utan de största stjärnorna. Skådespelare får däremot medverka och marknadsföra sina independentfilmer. Venedig-bossen är inte orolig och säger att "strejken har en måttlig påverkan".
 
Hittills är det bara filmen "Challengers" med Zendaya som har dragit sig ur festivalen med anledning av strejken. Studion väntar med att släppa filmen till 2024.
 

Fincher, Mann, Coppola - och en svensk debutfilm

 
Flera andra stora titlar kommer dock att dyka upp: David Finchers "The Killer" med Michael Fassbender, Yorgos Lanthimos "Poor Things", Bradley Coopers "Maestro", Michael Manns "Ferrari" och Sofia Coppolas "Priscilla" bäddar för en spännande festival - kanske med några potentiella Oscarskandidater i tävlan?
 
 
Sverige finns representerat med "Paradiset brinner", som är "Silvana"-regissören Mika Gustafsons spelfilmsdebut. Filmen "kretsar kring tre systrar som står enade i en stökig men kärleksfull vardag utan föräldrar" enligt sin officiella synopsis, och kommer att visas i tävlan i sektionen Orrizonti.
| 25 juli 2023 13:30 |