Film

Skribent

Andreas Samuelson

15 november 2022 | 21:30

Vem var Kevin Conroy? Lär känna skådisen som spelat Batman i 30 år

Nyligen miste vi Conroy som gav stämman till den animerade superhjälten. Lär känna röstskådespelaren i en hyllningsvideo.
Han må kanske inte varit lika igenkännbar som Michael Keaton eller Christian Bale men när det kommer till lång, trogen tjänst så var Conroy tveklöst tidernas Batman. Åtminstone rösten, då han stod för den i flertal animerade TV-serier och datorspel sedan debuten i ”Batman: The Animated Series” 1992.
 
New Yorkaren Conroy kom från teaterbakgrund och studerade med flera kända klasskamrater innan han med en klassisk, film noir-inspirerad stämma knep rollen som Batman när denne skulle lanseras med en egen, animerad serie. Rösten blev snart lika ikonisk som den maskerade hämnaren själv, liksom repliken ”"I am vengeance! I am the night! I am Batman!”.
 
Med undantag för ett fåtal andra roller, mestadels som röstskådespelare, så har Conroy haft en framgångsrik karriär som Batmans röst. Den 10 november gick han dessvärre bort i cancer. Nu kan du lära känna mannen bakom rösten i en fin hyllningsvideo av Great Big Story.
 
Se videon här:
 
 
Vila i frid, Kevin Conroy.
| 15 november 2022 21:30 |