Film

Skribent

MovieZine

6 april 2024 | 21:00

Vem spelar Amy Winehouse i bioaktuella "Back to Black"?

Lär känna nya stjärnskottet Marisa Abela.
Jo Marisa Abela är en 27-årig kvinna som föddes den 7:e december 1996 i Brighton, England. Numera bor hon i London och har ett förhållande med skådespelaren Jamie Bogyo sedan fyra år tillbaka.
 
Hennes föräldrar är filmregissören Angelo Abela och skådespelerskan Caroline Gruber, så att Marisa skulle bli skådespelerska var inte direkt långsökt! Hon har en storebror som heter Jack Abela som hon står mycket nära, hon beskriver honom som sin bästa vän.
 
Lika som bär? Marisa Abela spelar Amy Winehouse.
 
Marisa är av mixad härkomst då hennes pappa är av libyansk/maltesisk/arabiskt och engelskt ursprung och hennes mamma av polsk-judisk och rysk-judisk härkomst.
 
Hon är utbildad vid Royal Academy of Dramatic Art (RADA) som hon tog examen ifrån år 2019, men hon var faktiskt först inställd på att studera till människorättsadvokat! Marisa gjorde tv debut år 2020 i action serien ”COBRA” och hon är känd för sina roller i tv-serien "Industry" (2020) och filmerna "Rogue Agent" (2022) samt "Barbie" (2023).
 
Såg du Marisa Abela i fjolårets succé "Barbie"?
 
Hon är sportig och tycker om att hålla sig i form och har tävlat i simning, är aktiv med nätboll och är en mycket duktig hästrytterska. Hon älskar djur och hade ett mycket speciellt band till sin barndomshund Molly.
 
Marisa spelar den mycket begåvade men även tragiska soulsångerskan Amy Winehouse i filmen ”Back to black” och fokus i filmen är på musikartistens tidiga år i London på 1980- och 90-talet. I tidningen ”The Cut” säger Marisa: "Jag har lyssnat på Amys musik hela min uppväxt och den har verkligen inspirerat mig."
 
Och Marisa, som är den som sjunger all Amys musik själv i filmen tillägger: "Jag är egentligen ganska blyg, men sjunger hela tiden då jag är hemma."
 
Marisa i tv-serien "Industry".
 
I tidningen BAZAAR säger Marisa att: "När jag började studera Amys tidiga år som artist och ju mer jag lärde känna henne, ju mer kunde jag känna en stor förbindelse mellan denna judiska spretiga flicka med mycket att säga. Hon var inte någon som var särskilt rädd för att trampa någon på tårna!"
 
”Back to black” premiärvisas i Sverige den 12 april 2024, samma dag som urpremiären är i England. Tävla och vinn biobiljetter till filmen här!
 
Karin Nilsson
| 6 april 2024 21:00 |