Film

Skribent

Carl Adam Anderberg

23 oktober 2015 | 12:30

Vem ska göra "Gambit"?

En hel del intressanta namn florerar i ryktessfären.
"X-Men"-spinoffen "Gambit", som kommer ha Channing Tatum i titelrollen, verkar ha stött på lite problem med att hitta en regissör. Den tilltänkte regissören Rupert Wyatt lämnade som bekant projektet förra månaden och sedan dess har Fox letat ersättare.

Några namn som nu kommit upp i diskussioner är Shane Black ("Iron Man 3"), Doug Liman (som vi rapporterat är Channing Tatums förstahandsval och som tidigare gjort "The Bourne Identity") och Joe Cornish ("Attack the Block"). Tre filmskapare med rätt distinkta skillnader i stil och ton. 

Om någon av dem faktiskt kommer tacka ja till jobbet återstår att se, men något måste hända relativt snart för att "Gambit" ska hinna släppas i oktober nästa år, som är den planerade premiärtiden.

Shane Black stod för den hatade eller älskade "Iron Man 3" och är alltså inte ny i genren superhjältefilm, Liman är ett säkert kort med fenomenala "The Bourne Identity" och Cruise-rullen "The Edge of Tomorrow" på CV:t, och Joe Cornish står ut som lite av ett wild card i sammanhanget då han bara gjort en enda långfilm tidigare i form av "Attack the Block". Han var dock även med och skrev manuset till "Ant-Man", så han är inte direkt en duvunge han heller. Fortsättning följer...
| 23 oktober 2015 12:30 |