Film

Skribent

MovieZine

7 september 2018 | 15:00

Vem är skådespelaren bakom skräcknunnan i ”The Nun”?

Visste du om att Bonnie Aarons redan har skrämt slag på oss i en David Lynch-film?
Det bleka ansiktet, de mörka ögonen och den onda blicken har gjort skräcknunnan till ett av de mest minnesvärda inslagen i ”The Conjuring 2”. Det dröjde inte länge innan James Wan, hjärnan bakom Conjuring-verse, beordrade en spin-off.

I bioaktuella ”The Nun” får demonen Valak härja fritt i 50-talets Rumänien. Filmen tar oss till klostret som Gud glömde, där porten till helvetet bara väntar på att öppnas.

Huvudrollerna spelas av Demian Bichir och Taissa Farmiga, men det är för Bonnie Aarons skull som skräckfans köper biobiljetten. Detta är tredje gången (efter ”Annabelle: Creation”) som Aarons iklär sig karaktären, så vi blev nyfikna: vem är skådespelerskan under nunnedräkten?
 
 
Bonnie Aarons drömde om att bli skådespelerska sedan hon var liten. Hon gick en dramaskola i New York, men fick ofta höra att hennes utseende och spetsiga näsa skulle stå i vägen för hennes karriär.

Hon debuterade i en roll som prostituerad i ”Exit to Eden” år 1994, och spelade in reklamfilmer och kortfilmer i Europa.

Genombrottet kom år 2001 när David Lynch satte henne i rollen som luffare, i klassiska thrillern ”Mulholland Drive”. Det är en kort men mycket otäck scen, som man inte glömmer i första taget.

- Jag vill inte skryta, men David Lynch sa att han letade efter det mest otroliga ansikte han kunde hitta. Jag träffade honom faktiskt på en fest för ”Twin Peaks”, och han sa: ”Kolla in det här ansiktet!”, berättar Bonnie Aarons i en intervju med Vulture.
 
 
Samma år spelade hon baronessa i ”En prinsessas dagbok”, en roll som upprepades i uppföljaren år 2004. Bonnie Aarons unika utseende visade sig vara till fördel, speciellt i skräckfilmer där hon oftast dyker upp. ”Drag Me To Hell” (2009) och ”I Know Who Killed Me” (2007) är två andra titlar på meritlistan.

Men hon har också synts i biroller i David O’Russells filmer ”The Fighter” (2010) och ”Du gör mig galen!” (2012).

Bonnie Aarons håller för övrigt sitt privatliv hemligt, och man hittar inga pålitliga uppgifter om hennes civilstatus eller rätta ålder.
 
 
"The Nun" går nu på bio.
| 7 september 2018 15:00 |