Serie

Skribent

Anna Thunman Sköld

28 mars 2014 | 18:01

"Veep" beskriver amerikanska politiker bäst

Den satiriska HBO-komedin "Veep" med Julia Louis-Dreyfus i huvudrollen är tydligen inte alls så absurd som man kan tro.

Be afraid. Be very afraid.

Enligt källor i Washington med insyn i det politiska livet i maktens korridorer stämmer nämligen mycket av det "Veep" parodierar läskigt väl in på hur det går till i verkligheten.

Det avslöjades under en paneldiskussion med HBO-seriens skådespelare och skapare på TV-festivalen Paleyfest i veckan, som Variety tog del av.

- Det har varit tillfredställande att få höra folk säga att det är träffsäkert skildrat - skrämmande - men tillfredställande, säger Armando Iannucci, seriens skapare, manusförfattare, regissör samt exekutive producent. 

- Men den värsta sortens feedback vi kan få är när vi faktiskt tror att vi kommit på en helt galen historia och sen när vi gjort den blir uppringda av Washington som undrar: "hur fick ni reda på det där?", säger Iannuci.

Och tro inte att det handlar om ideal eller grundar sig i självupplevda orättvisor när unga amerikaner söker sig till politiken: några av skådespelarna befann sig på samma ställe som en grupp Vita huset-anställda och passade på att fråga vad som lockat dem att göra politikerkarriär. Svaret?

- Vi blev sugna efter att ha växt upp med [TV-serien] "Vita huset".

Samma personer tittade tydligen även på politikerdraman som "Scandal" och "House of Cards" men allihop ansåg att "Veep" var serien beskrev politikerlivet bäst.

Så vill du se hur det går till, egentligen, spana in "Veep" med Julia Louis-Dreyfus som den synnerligen politiskt inkorrekta vicepresidenten Selina Meyer. Tredje säsongen har premiär den 7 april i HBO Nordic.

| 28 mars 2014 18:01 |