Film

Skribent

Rasmus Foltmar Elfton

9 mars 2011 | 15:50

Veckans trailers: Superhjälten Crimson Bolt

Rasmus har denna vecka hittat sex godsaker som involverar bilar, animerat, superhjältar och cirkusliv.

Detta är denna veckas hetaste trailers!

Super

När hans fru faller för en knarklangare, förvandlar sig en alldaglig kille till Crimson Bolt, en superhjälte med en god tanke som dock inte fungerar i praktiken.

Jag har skrivit det förr och tänker göra det igen. Rainn Wilson är ett geni och fantastiskt rolig. Han har allt och kan både spela på ett seriöst och ett humoristiskt plan. Ellen Page är självklart lika förtjusande som vanligt med sin coola stil och Kevin Bacon... Är Kevin Bacon! Han lika bra skådespelare som han är rolig och jag tror att han kommer passa i en roll som denna. Aerosmith-sångaren Steven Tylers dotter Liv Tyler spelar frun vilket ska bli intressant att se.

Filmen får amerikansk premiär 1 april.

Kung Fu Panda 2

Uppföljaren till "Kung Fu Panda" kretsar återigen kring pandan Po, världens största kung fu fan. Han fortsätter sina äventyr som den utvalde samtidigt som han utövar den ädla kung fu-konsten.

Jag hör väl till den mindre skalan som inte blev störtförälskad i "Kung Fu Panda". Tyckte inte filmen var så rolig som folk hade hypat upp den till och Jack Blacks humor kan bli lite tröttsam ibland. Men å andra sidan finns det massor med andra skådespelare att förlita sig på i form av bland andra Angelina Jolie, Dustin Hoffman, Jean-Claude Van Damme och Gary Oldman. Inga små namn direkt. Jag hoppas att 3D-tekniken används på ett less is more-manér som med "Toy Story 3".

Filmen får svensk biopremiär 10 juni.

Water for Elephants

På en cirkus någonstans i 30-talets USA hittar Jacob (Robert Pattinson) ett nytt liv efter att hans föräldrar dödats i en olycka. Där finner han också kärleken i cirkusens stjärna Marlena (Reese Witherspoon) men för att kunna vara tillsammans måste de bryta sig loss från det enda liv de känner till.

Den här filmer verkar riktigt intressant. I trailer nummer tre presenteras Robert Pattinson mer som karaktären Jacob. Jag vet att Pattinson kan skådespela utanför vampyrernas rike och det är med fröjd jag ser honom i den här trailern. Christoph Waltz ser fantastisk ut som vanligt medan Reese Witherspoon är mer svårläst. Jag hoppas självklart att hon lyckas prestera lika bra som hon gjorde i "Walk the Line" tillsammans med Joaquin Phoenix.

Filmen får svensk biopremiär 15 april.

Mästerkatten

Svärd kommer att korsas och hjärtan kommer att krossas i det här äventyret med en av de mest älskade figurerna i Shreks universum - Mästerkatten. Det är en riktig skrävlarhistoria om Mästerkattens ungdom då han slog sig ihop med mästerhjärnan Humpty Dumpty och den gatusmarta Kitty för att stjäla den berömda Gåsen som lägger gyllene ägg.

Handlingen låter väl inte för bra direkt, men Mästerkatten var en karaktär jag verkligen tyckte om i "Shrek"-universumet. Trailern är mer som en teaser egentligen, men en rolig sådan. Jag har bara sett de två första "Shrek"-filmerna och vet inte vad som händer i de följande två, men någonting säger mig att jag behöver se dem nu. Hoppas nu att humorn fortsätter in i filmen.

Filmen får svensk biopremiär 25 december.

Bilar 2

Blixten McQueen återvänder till hetluften på racingbanan för att ta sig an det snabbaste och bästa i detta högoktaniga äventyr. Blixten och Bärgarn behöver sina pass medan de hittar sig själva i en ny värld fylld med intriger, spänning och fartfyllda äventyr runtom hela världen.

Den första "Bilar" gav mig tyvärr inte mersmak. Filmen är gjord för småbarn och så ska man se den också. Nu blir det ytterligare en jämförelse med "Toy Story", men jag kör på. Den första filmen hade inte något djup. Visst, musiken var fantastisk och passade perfekt i Blixten McQueens romans, men annars saknade jag den här känslan av att både vuxna som barn kan se och få samma värde. Tvåan ser inte bättre ut på det planet med det ska bli intressant att se hur Pixar gör en hel värld full av bilar.

Filmen får svensk biopremiär 5 augusti.

Fast Five

I femte fartfyllda filmen "Fast Five" är duon Dominic Toretto och Brian O'Conner på rymmen och är jagade av lagens långa arm.

Vin Diesel är tillbaka med sitt välkända gäng från "The Fast and The Furious"-filmerna. När jag var yngre gillade jag dem första filmerna med sina häftiga race och explosioner. Nu känns det som den tiden är förbi, och ju mer jag ser från "Fast Five" ju töntigare verkar den. Jag kanske ser den på bio, men det skulle vara för en viss snygg rumpa som glimtar förbi i trailern. Ingen annan anledning!

Filmen får svensk biopremiär 6 maj.

| 9 mars 2011 15:50 |