Film

Skribent

Rasmus Foltmar Elfton

21 maj 2011 | 18:50

Veckans trailers: Månens nazister

Rasmus har denna vecka hittat hela fyra rörliga godsaker som kretsar kring nazister, hemska chefer, djurskötare och en grävande reporter.

Detta är denna veckas hetaste trailers!

Iron Sky

Nazisterna satte upp en hemlig bas på månen år 1945 där de gömmer sig och planerar att återvända till makten 2018.

En väldigt intressant film som ska bli kul att se. Handlingen är så annorlunda det bara går, samtidigt som vi inte sett något av skådespeleriet än. Jag tror och hoppas på den häl filmen som kan starta en ny trend att i och med att den tagit hjälp av investerare över nätet. Det hade varit häftigt om det blev nya grejen i filmvärlden, att fansen själva investerar i filmerna för att öka möjligheterna till en bättre film. Någon som ser fram emot den här filmen förutom jag, är Lars von Trier

Filmen får tysk biopremiär under 2012.

Tintins äventyr: Enhörningens hemlighet

Tre små fartygsmodeller, en epidemi av fickstölder, mystiska antikvitetshandlare, ett märkligt slott som ruvar på en hemlighet ... När kapten Haddock berättar om sin legendariske förfader, herr François de Hadoque, faller bitarna på plats. Och det visar sig att Tintin och Milou är en sagolik sjörövarskatt på spåren.

Jag är ingen serietidningskille. Det kanske ni har märkt när ni läst tidigare texter om filmer baserade på serietidningar. Det är sällan jag läst dem. Men Tintin har jag faktiskt en relation till. Jag älskade dem tecknade serierna och filmerna som gick på TV som barn, och det var där jag blev kör i den blonda mannen med hunden.

Filmen är regisserade av den respektabla Steven Spielberg som stått för hur mycket som helst under åren, en presentation av honom är knappast nödvändig. Jag har sett filmens trailer i 3D på biograf, och den ser magisk ut. Live-action-tekniken som används är samma som James Cameron använde i "Avatar", därav den fantastiska känslan av realism som infinner sig samtidigt som Spielberg behållit den förtjusande serietidningsestetiken. Det här kommer definitivt bli en av årets filmer.

Filmen får svensk biopremiär 28 oktober.

Zookeeper

Djuren på ett zoo beslutar sig för att bryta tystnadslöftet för att kunna hjälpa deras omtänksamma djurskötare genom att få upp ögonen hos en tjej för honom.

Zzzzzzzzzzookeeper. Jag som tyckte "Snuten i varuhuset" såg tråkig ut när den trailern släpptes. Hur många gånger har vi inte sett den här handlingen? Så fort talande djur kommer in i bilden dör jag lite inombords. I trailers till sådana här filmer brukar trailern innehålla alla skämt. Antingen har regissören Frank Coraci varit intelligent och utelämnat skämt till själva filmen, vilket är högst osannolikt då han är skaparen av "Jorden runt på 80 dagar", eller så existerar det inte några skämt i filmen. Jag tror på det senare alternativet.

Filmen får svensk biopremiär 16 september.

Horrible Bosses

Tre vänner planerar att mörda sina hemska chefer när de inser att de står i vägen för deras lycka.

Den här filmen verkar hysteriskt rolig. Kanske kommer den att utmanövrera "The Hangover Part 2"? Om man ska tro många kritiker så kan en sådan situation verkligen uppstå, och det hade varit kul. Jag tycker om skådespelarna som är med. Förutom Colin Farrell, Kevin Spacey och Jason Bateman har vi den fantastiska Charlie Day, som fullkomligt regerar i TV-serien "It's Always Sunny In Philadelphia". Jamie Foxx karaktär heter "Motherfucker Jones". Det tror jag talar för hur episk den här filmen kommer bli.

Filmen får svensk biopremiär 12 augusti.

| 21 maj 2011 18:50 |