Film

Skribent

Rasmus Foltmar Elfton

7 juli 2011 | 01:10

Veckans trailers: Kontraspionage

Denna vecka har vi hittat fyra rörliga godbitar som kretsar kring tonårsproblem, kontraspionage, barbarer och lönnmörd.

Detta är denna veckas hetaste trailers!

The Myth of the American Sleepover

En film om att växa upp och att ta steget in i tonåren med allt vad det innebär. Filmen utspelar sig under en lång och händelserik helg i en amerikansk förort under de sista dagarna innan sommarlovet tar slut. Vi får följa fyra karaktärer i kärlek, otrohet, svek och vänskap, allt inbäddat i poolpartyn, fester och sleepovers.

Tonårsfilmer finns det gått om, men sällan kommer filmer som rör tonåringar själva. Som får de att zooma ut från sig själva och se hur det är. Se hur fantastiskt det är även under de mest dramatiska perioder. Alla har vi varit där. Men skräckexempel finns det fler av än bra sådana. Jag har oerhört svårt för filmer som "Thirteen" som utger sig för att vara ärliga och spegla tonårsliv som det är. Men det är alldeles för dramatiskt. Det är inte som sådana filmer försöker utgöra det för att vara. I den här trailern får jag inte alls samma känsla. Den visar hur härligt det kan vara att vara tonåring, spännande, exalterande. När växer man upp? När sommaren möter sin egen solnedgång händer de allra viktigaste sakerna. Det är det vi kommer att få se i den här filmen, och det ser jag fram emot.

Filmen får amerikansk biopremiär 22 juli.

Tinker, Tailor, Soldier, Spy

Efter att en agent tillfångatas under ett misslyckat uppdrag blir toppagenten George Smiley avstängd från sin tjänst inom Storbritanniens hyperhemliga kontraspionageprojekt. Men när ytterligare en agent träder fram och hävdar att det hela bara är toppen av ett isberg, får Smiley i uppdrag av regeringen att leda en utredning i ärendet.

Tomas Alfredson är intressant regissör som gör annorlunda filmer. Senast gjorde han total succé med filmatiseringen av "Låt den rätte komma in", och detta ser ut som ännu en succé på Alfredsons meritlista. Inte nog med en spännande handling och en snygg trailer har den svenska regissören fått ihop en fantastisk besättning på sin skuta som kommer att segla upp på topplistorna och kasta ankare på samma destination som kritikernas högsta betyg. Med namn som Tom Hardy, Gary Oldman, Mark Strong och Colin Firth är det här en av de intressantaste filmerna på länge.

Filmen får svensk biopremiär den 2 december.

Conan the Barbarian

Berättelsen om Conan the Cimmerian och hans äventyr som leder honom tvärs över kontinenten Hyboria fast besluten att hämnas mordet på hans far och massakern av hans by.

Det här var en film jag helt hade räknat ut när jag först hörde talas om att det skulle göras en nyversion av Arnolds gamla ikoniska roll. Men icke sade nicke, trailern ser faktiskt helt okej ut. Nästan bra. Jag hoppas att det blir en blodig historia som vågar ta ut svängarna. Serien "Game of Thrones" står som förebild, en serie som verkligen har vågat, och det är en trevlig trend. Mer blod, mer snusk. Det gillar vi. Vi har sett ett antal trailers från den här filmen, men det här är en av de starkare. Jag hoppas verkligen att delen om hur Conan blev Conan berättas väl.

Filmen får svensk biopremiär den 19 augusti.

Assassination Games

Lejda män. Konkurrenter. Proffs på sina respektive vapen. Tillsammans utgör de en allians för att ta ut en narkotikakartell.

Den här filmen ser verkligen inte bra ut. Jean-Claude Van Damme har aldrig varit ett namn att lita på, även om hans "JCVD" har fått blandad kritik. I början av trailern tänkte jag "Taken" och Liam Neeson, men när den väl tog slut kändes det mer som en fan made-"Taken" med amatörskådespelare. Jag absolut ingenting positivt att skriva om den här, är mest chockad över att den går upp på bio överhuvudtaget.

Filmen får amerikansk biopremiär den 29 juli.

| 7 juli 2011 01:10 |