Film

Skribent

Rasmus Foltmar Elfton

17 augusti 2011 | 21:30

Veckans trailers: Immortals

Denna vecka har vi hittat fem rörliga godbitar som kretsar kring cancer, reklamguru, odödlighet, sökandet efter sitt ursprung och Star Wars.

Detta är denna veckas hetaste trailers!

50/50

Adam är en 27 år gammal manusförfattare till radioprogram som blir diagnostiserad till en sällsynt ryggradscancer. Med hjälp av sin bästa vän, hans mamma och en ung terapeut på cancercentret får Adam lära sig vad livets mest betydelsefulla saker är.

En kort och koncis trailer har anlänt till den här efterlängtade dramakomedin med Joseph Gordon-Levitt, Seth Rogen och Anna Kendrick i huvudrollerna. Jag gillar när filmbolagen gör korta trailers som inte avslöjar för mycket men ändå går rakt på sak, precis som den här. Filmen verkar riktigt bra, en perfekt blandning mellan drama och komedi. Det jag gillar med filmen är hur den vinklar hela situationen, att den mer handlar om accepterandet av cancern än själva processen. Jag tror att jag både kommer skratta och gråta till den här på vita duken.

Filmen får svensk biopremiär 2 december.

Abduction

I denna spännande actionthriller möts Taylor Lautner, stjärnan från "Twilight"-serien, och vår svenske Michael Nyqvist. "Abduction" handlar om en ung mans jakt på sanningen om hans ursprung efter att han hittar sitt egen baby-bild på en websida för försvunna personer.

Det finns många vägar till Rom. Just nu är svenskar populära i Hollywood med massor av produktioner igång på andra sidan Atlanten. Frågan är om det här är rätt väg för Michael Nyqvist. Det ser ut som riktigt kass rulle med en ointressant handling. Sedan är frågan om Taylor Lautner klarar av att göra en Bourne-liknande roll, speciellt med den varulvsstämpeln han fått på grund av "Twilight". Visst, den här filmen kan överraska, men just nu talar ingenting för det.

Filmen får svensk biopremiär 7 oktober.

Father of Invention

Den excentriske uppfinnaren, och numera egocentriske reklamgurun, Robert Axle förlorar allt när en av hans uppfinningar lemlästar tusentals personer. Efter ett 8-årigt fängelsestraff är Axle redo att rentvå sitt namn och återuppbygga sitt miljardimperium. Först måste han dock övertyga sin 22-åriga dotter att låta honom bo med henne och hennes överbeskyddande rumskamrat...

Ibland undrar man vad som hände med den Kevin Spacey vi såg i "Se7en" och "The Usual Suspects". Han har fallit som en sten ner i Hollywoods håla och det känns verkligen inte som att Spacey överhuvudtaget bryr sig om vad han är med i för filmer. Det hindrar honom dock inte från att vara riktigt bra i sina flesta insatser, jag tycker dock att det är tråkigt att se honom mjölka ur sin karriär på sättet han gör det. Den här filmen är inte alls intressant och jag ser ingenting som lockar i den här risiga trailern. Nej, jag vill se uppryckning från Spaceys sida, och det omgående.

Filmen får svensk biopremiär under 2012.

Immortals

Eoner efter att gudarna besegrat titanerna hotar en ny ondska. Galen av makt har Kung Hyperion förklarat krig mot mänskligheten. Med hjälp av blodtörstig armé har Hyperion bränt allt i sin väg på jakt efter en legendarisk pilbåge, ett vapen med ofattbar kraft. Bara den som har bågen i sin ägo kan släppa fri titanerna som varit fängslade djupt inne i berget Tartaros sedan tidernas begynnelse och törstar efter hämnd.

Det första jag tänkte på när jag såg trailern till den här filmen var hur mycket den i stil påminde om "300", och mycket riktigt är det lite folk som ligger bakom just den filmen som också arbetad med den här. Dock får jag inte samma känsla jag fick av de tre hundra männen som gick ut på "en promenad". "300" är en grym film, och det är svårt att överträffa en sådan succé och det kommer inte den här heller att göra. Det känns mer som en film som försöker rida på en våg som passerade för fem år sedan.

Filmen får svensk biopremiär den 25 november.

Se också: Star Wars Blu-ray trailer

Den här trailern bara måste med i den här artikeln. "Star Wars"-filmerna släpps i september äntligen på Blu-ray efter år av väntan, och det är nu mindre än en månad kvar tills fansen får sätta tänderna i den ultimata utgåvan av världens bästa filmserie.

Det är svårt att se kvaliteten på bilden i en sådan här trailer, men jag gillar att filmbolagen släpper trailers till efterlängtade BD-releaser. Både bild och ljudkvaliteten kommer utan någon som helst osäkerhet vara "top notch", med tanke på all tid Lucasfilm lagt ner på den här utgåvan. Att det sedan är över 40 timmar extramaterial gör inte saken sämre.

| 17 augusti 2011 21:30 |