Film

Skribent

Rasmus Foltmar Elfton

5 maj 2011 | 11:40

Veckans trailers: Green Lantern

Rasmus har denna vecka hittat hela fyra rörliga godsaker som kretsar kring komiker, robotar, gröna lyktor och ett självmordsdrama.

Detta är denna veckas hetaste trailers!

The Trip

I "The Trip" återförenas de älskade komikerna Steve Coogan och Rob Brydon. I samma anda som Simma lugnt Larry är historien påhittad och till stor del improviserad, men baserad på dem själva. Steve blir tillfrågad att recensera ett halvdussin restauranger och motvilligt ringer han Rob, den enda person han kan komma på som kan tänkas vara tillgänglig. Under sex middagar på sex olika restauranger ser vi det mest omaka av par diskutera livets stora och små ämnen över en rad kulinariska läckerheter.

Jag har inte sett serien som gått på TV, men det här verkar vara något i hästväg. Humorn är perfekt för oss filmälskare och är sådär lagom spontan att man blir kär. Det här kan verkligen vara något. Regissören Michael Winterbottom har själva antitesen till "The Trip", i och med "The Killer Inside Me" och den tyckte jag, Casey Affleck lämnar mig sällan besviken.

Filmen får svensk biopremiär 5 augusti.

Transformers 3

Autobots och dess ledare Optimus Prime är tillbaka och tar sig an de onda Decepticons som är fast beslutna att hämnas deras nederlag i "Transformers: Revenge of the Fallen". I denna del blir Autobots och Decepticons involverade i ett rafflande rymdrace mellan USA och Ryssland och än en gång måste Sam Witwicky hjälpa sina robotvänner. Den nya karaktären Shockwave, en gammal Transformers-karaktär regerar över Cybertron medan Autobots och Decepticons kämpar mot varandra på Jorden.

Ettan kom, tvåan kom och trean kommer så småning om. Frågan är om trean likt den första och andra, är effektkavalkad utan hjärna? Det känns som det, även om handlingen i den här filmen är mer intressant än tidigare. Jag gillar konspirationsteorier, och det här med autobots på månen faller mig i smaken. Jag tror dock inte på utförandet. Speciellt inte när Michael Bay ersatt Megan Fox (som i och för sig inte tillförde mer än en snygg rumpa) med en modell man aldrig hört talas om. Det är signifikativt för Michael Bay och visar hur mycket han egentligen bryr sig om skådespeleri.

Filmen får svensk biopremiär 29 juni.

Green Lantern

I ett universum, lika stort och ändligt som det är mystiskt har en mäktig kraft existerat i flera hundra år. Försvararna av fred och rättvisa kallar sig för Green Lantern Corps. Ett brödraskap av krigare som har svurit att bevara den intergalaktiska ordningen och varje Green Lantern bär en ring som ger honom superkrafter. Men när en ny fiende vid namn Parallax hotar att rubba kraftbalansen i Universum hamnar deras öde och Jorden öde i händerna på deras nyaste rekryt, den första människan som någonsin har blivit utvald: Hal Jordan (spelad av Ryan Reynolds).

Jag är kluven. "Green Lantern" ser ibland ut som ett episkt rymdäventyr i den här trailern, och ibland ett dåligt TV-spel. Ibland känns det töntigt att ha en animerad dräkt, men hur hade sätt ut med en flexande Reynolds runtspringande i trikåer? Valet att använda Ryan Reynolds som Gröna lyktan känns ändå bra då jag vet att han kan agera, och det kan de flesta som sett "Buried" skriva under på.

Filmen får svensk biopremiär 8 juli.

The Ledge

Vad som till en början var en filosofisk kamp mellan en kristen fundamentalist och en ateist eskalerar till en dödlig strid mellan två starka viljor.

Den här filmen har fått riktigt dålig kritik, och döma av trailern verkar den ha förtjänat det. Tycker att handlingen är totalt ointressant, hur bra kristen fundamentalist Patrick Wilson än spelar. Man har sett det här tusen gånger förut. Man blir kär i kvinna. Kvinna är gift. Man blir olycklig. Enda skillnaden nu är att vi kommer få se ett självmordsdrama uppe på ett husstak, som det kanske ligger någon form av utpressning bakom. Jag är inte sugen på den här. Alls.

| 5 maj 2011 11:40 |