Film

Skribent

Rasmus Foltmar Elfton

2 juni 2011 | 00:20

Veckans trailers: 50/50

Rasmus har denna vecka hittat sex rörliga godsaker som kretsar kring cancer, pingviner, agenter, sexskandaler och draktatueringar.

Detta är denna veckas hetaste trailers!

50/50

Adam är en 27 år gammal manusförfattare till radioprogram som blir diagnostiserad till en sällsynt ryggradscancer. Med hjälp av sin bästa vän, hans mamma och en ung terapeut på cancercentret får Adam lära sig vad livets mest betydelsefulla saker är.

Seth Rogen, Joseph Gordon-Levitt och Anna Kendrick utgör i den här filmen en komisk trio som ska hantera ämnet cancer på roligt sätt. Kanske inte det lättaste, men jag måste säga att jag gillar det jag ser. Gordon-Levitt är en fantastisk skådespelare som nuförtiden radar upp prestation efter prestation, Rogen har jag alltid tyckt om och Anna Kendrick var stabil bredvid George Clooney i "Up in the Air". Jag tror att det här blir en komedi med svärta som kommer att leverera.

Filmen får svensk biopremiär 4 november.

Spy Kids 4

En mamma återupptar sitt gamla yrke som hemlig agent för att förhindra en superskurk från att stoppa tiden.

Självklart tyckte man om "Spy Kids" som barn. Det var som att komma bort i en ny värld av häftiga agentprylar och gadgets. Skämten var roliga och filmerna verkligen höll. Det var också då man behövde en extra kudde för att se över den som satt framför en i biografen. Tiderna har förändrats. Jag är lång som ett hus och gillar inte längre barn som skriker för att de sitter i en konstig farkost vars navigation kontrolleras av deras agentsvärmor. Humorn har också den förändrats. Nu är det Entourages Ari Gold och The Offices David Brent som gäller. Hårdare humor. Därför blir jag så oerhört besviken att se Jeremy Piven och Ricky Gervais i en film jag kommer att hata.

Filmen får svensk biopremiär 16 september.

I Don't Know How She Does It

Handlar om en finanskvinna som försöker balansera sitt stressiga karriärsliv med två barn. Filmen är baserad på boken med samma namn och är skriven av Allison Pearson.

Ännu en film där Sarah Jessica Parker spelar exakt samma karaktär som hon alltid gjort. En irriterande, naiv och överhuvudtaget jobbig sådan. Med hennes karaktärer,vet man alltid att hon först kommer fatta rätt beslut, sedan fel beslut, gnälla om att hon tagit fel beslut för att ta rätt beslut. Hon har gjort samma sak sedan "Sex and the City" debuterade, en serie som jag för övrigt tycker väldigt mycket om. Det är inte mycket att lyfta på hatten för i den här filmens trailer. Den är ungefär lika het som förra årets "Har du hört ryktet om Morgans?".

Filmen får svensk biopremiär 11 november.

The Whistleblower

Ett drama baserat på Kathryn Bolkavacs erfarenheter som en polis i Nebraska. Kathryn var även fredsmäklare i efterkrigsspelet i Bosnien och var den som avslöjade om att FN sopade undan en sexskandal.

Handlingen, som inte är särskilt tydlig i trailern är rätt intressant. Jag älskar konspirationer och skandaler och trivs därför dagar som denna då rikets konung är ute i blåsväder. Någon annan som är ute i blåsväder är Rachel Weisz karaktär i den här filmen. Hon är på väg att avslöja en stor sexskandal som FN sopat under mattan och för mig låter det väldigt intressant.

Filmen får amerikansk biopremiär 5 augusti.

Happy Feet 2

De dansande pingvinerna Mumble & Gloria har nu en son, Erik. Han vill hitta sin plats bland kungspingvinerna men något hotar pingvinernas fredliga tillvaro, tillsammans måste de jobba (dansa) för att undvika hotet.

Jag känner mig lika mogen som en ospänd pilbåge när jag skrattar åt pinvingerna som dansar och rappar i snöiga landskap. Men det är så förbannat roligt av någon anledning. Det är inte heller några dåliga namn som står bakom de svartvita varelserna; Brad Pitt, Robin Williams, Frodo, Matt Damon och Pink. Den här teasern visar vad som komma skall, och det som kommer ser bra ut.

Filmen får svensk biopremiär 2 december.

The Girl with the Dragon Tattoo

Baserad på Stieg Larssons "Män som hatar kvinnor". Lisbeth Salander är en ung egensinnig tjej med ett mörkt förflutet. Hon är en enastående researcher och en av landets främsta hackers. Den grävande journalisten Mikael Blomkvist har precis blivit dömd till fängelse för förtal när Henrik Vanger, tidigare en av landets främsta industriledare, vill ge honom ett annorlunda uppdrag. Lisbeth och Mikaels vägar möts och tillsammans gräver de djupt i familjen Vangers förflutna där de möter en mörkare och blodigare historia än någon av dem kunnat ana.

David Fincher verkar ha gjort det igen. Det här är i särklass årets bästa teasertrailer. Jag tycker att den ser helt fantastisk ut. Det märks att Fincher har gjort en adaption av den svenska filmen på sitt eget sätt. Vinklarna är likadana, men med Finchers stil. Lite hårdare, lite mörkare. Visar mycket, men ändå så lite. Något som är ytterst intressant med den här teasern (kanske är en trailer, men Fincher har sagt att det är en teaser) är hur lite vi får se av Rooney Mara som Lisbeth Salander. Det är mer Daniel Craig, och jag tycker att det är bra. Jag vill att den amerikanska biopubliken som inte har sett "Män som hatar kvinnor" ska bli förvånade över hennes stil. Det är en hård svensk.

Sedan måste jag säga att den barnförbjudna teasern som jag fick se på bio i fredags var bättre. Den hade den sista touchen för perfektion. Vi fick där se mer blod och lite grövre sexscener. Egentligen inget speciellt, men när det nu inte finns med saknar jag det. Jag får starka "Se7en"-vibbar när jag tittar på "The Girl with the Dragon Tattoo. Det bådar gott.

Filmen får svensk biopremiär 21 december.

| 2 juni 2011 00:20 |