Film

Skribent

Patrik Linderholm

11 mars 2015 | 17:00

Veckans streaming: Premiär för "The Interview"

Seth Rogens och James Francos terroristhotade komedi är nu tillåten att ses i Sverige.

Dessutom bjuder veckans VOD-utbud på nerviga nya thrillers, krigsklassiker och nytt från Mumindalen.

The Interview (SF Anytime)


Terroristhotade och indragna filmen ”The Interview”, som varit omsusad i flera månader, har nu till slut nått Sverige. Seth Rogen och Evan Goldberg står för den kontroversiella berättelsen om ett attentat mot Nordkoreas diktator Kim Jong-un och ger en välriktad kritik mot det skeva makthavandet, men också en rejäl känga till dagens mediaklimat och kändiskultur. Rolig på sina ställen, men kanske mest intressant för dess vågade tema.

The Captive (Headweb, Plejmo, SF Anytime)


Törstar man ihjäl efter ytterligare en Kanada-centrerad thriller om kidnappade barn efter lysande ”Prisoners” kan man nu lyckligtvis svalka sig med denna kyliga nagelbitare av Atom Egoyan (”The Sweet Hereafter”). Ryan Reynolds och Mireille Enos spelar ett föräldrapar vars dotter blir kidnappad vid nio års ålder. Efter detta sker ett spännande pussel mellan offren, förövarna och utredarna. Inte i klass med Denis Villenueves tungviktare, men väl en sevärd godbit för alla mysteriebuffs.

Night Moves (TriArt)


Suggestiv nutidsthriller signerad Kelly Reichardt (”Meek's Cutoff”, ”Wendy och Lucy”) om tre radikala miljöaktivister och efterdyningarna av en inte alltför lyckad kupp. Jesse Eisenberg, Dakota Fanning och Peter Saarsgard utgör en stabil trio i denna nerviga och eco-förpackade berättelse om aktivism och tillit. Dessutom bästa ljudläggningen på länge.

The Pretty One (Viaplay)


Indiefavoriten Zoe Kazan (”Ruby Sparks”) spelar tvillingparet Laurel och Audrey, där den förstnämnda alltid levt i sin mer glamorösa systers skugga. Efter en tragisk olycka får dock Laurel prova på hur det är att vara sin tvilling, men en del moraliska dilemman dyker så klart upp. Mysig dramakomedi där bl.a. Jake Johnson (”New Girl”) och Ron Livingston även dyker upp.

Den tunna röda linjen (Netflix)


Flummig krigsklassiker av Terrence Malick som, som alltid med Malick, bjuder på lika mycket vajande vasstrån som bortklippta prestationer. Stackars Adrien Brody hamnade till största delen på klippgolvet och fick ge plats åt Jim Caviezel i denna andra världskriget-berättelse som fokuserar på dramatiken kring Guadalcanal. Annorlunda krigsskildring med maxad rollista.

Moonrise Kingdom (SVT Play)


Wes Andersons scoutfetischistiska kärlekshistoria om de brevväxlande barnen Sam och Susie som båda är utstötta på sina egna sätt och bestämmer sig för att skapa sin egen tillvaro, vilket drar igång en stor verksamhet i samhället med allt från föräldrar och scoutledare till polisen och socialen. Charmigt och äventyrsfullt med nyvärvade Anderson-medlemmar som Bruce Willis, Edward Norton och Frances McDormand.

Övriga streamingsläpp denna vecka:

Third Person (SF Anytime) – Nytt drama från Oscarsvinnande Paul Haggis (”Crash”) som återigen blandar flera olika berättelser till en.

Hennes envisa hjärta (Draken film) – Franske regissören François Ozons engelskspråkiga debut med bl.a. en pre-fame Michael Fassbender.

Guardians of the Galaxy (Viaplay) – Marvels episka rymdäventyr som släpptes på VOD för några månader sedan finns nu tillgänglig för dig som är Viaplay-kund.

Muminfamiljen på Rivieran (Headweb, Plejmo) – Muminfamiljen åker på oväntat äventyr till den franska Rivieran och njuter av strandhäng, casinon och champagne.
| 11 mars 2015 17:00 |