Film

Skribent

Patrik Linderholm

11 februari 2015 | 17:00

Veckans streaming: Fängslande fängelsefilm och seriösa komiker

Bland veckans streamingutbud hittar vi allt från Coen-klassiker till fängslande fängelsefilm.
Starred Up (Headweb, film2home/Plejmo, SF Anytime)

Hyllad fängelsefilm som fick heta ”Blodsband” under biosäsongen. Här spelar up and coming-stjärnan Jack O'Connell (”Unbroken”) den våldsamma unga brottslingen Eric som förflyttas från ungdomsanstalten till fängelset där hans egen far (spelad av utsökte Ben Mendehlson) befunnit sig under större delen av sin uppväxt. Laddat möte mellan far och son i en annorlunda kontext. Oerhört nervigt och välspelat.

This is Where I Leave You (Headweb, film2home/Plejmo, SF Anytime)


Hemvändarfilm där Judd Altman (Jason Bateman) kommer tillbaka till barndomshemmet tillsammans med sina syskon (Tina Fey, Adam Driver och Corey Stoll) efter att deras far gått bort. Efter att dessutom ha kommit på sin fru med sin egen chef är Judds liv allt mindre än trevligt och en återförening med syskon och deras pinsamma mamma är inte direkt vad han behöver. Med en stabil och väloljad cast lyckas detta bli en ganska härlig feelgood med lysande Bateman i spetsen.

Fargo (Netflix)


Bröderna Coens kultklassiker som fick sig en revival under förra året med TV-serien med samma namn som baserade sig på den vintriga kriminalsagan. Här får vi följa Jerry Lundegaard som hamnar i en minst sagt prekär situation när han anlitar två yrkesmördare för att kidnappa sin fru. Sevärd svart humor i vintrig idyll.

Hateship Loveship (Headweb, film2home/Plejmo, SF Anytime)


Trots att hon är en av världens roligaste kvinnor har Kristen Wiig på sistone klivit allt mer in i det seriösa skådespelarfacket. Efter sin lite mer allvarligare rollprestation i hyllade dramakomedin ”The Skeleton Twins” tar hon med ”Hateship Loveship” ytterligare ett steg in i dramavärlden. I denna Alice Munro-baserade historia spelar hon hjälpredan Johanna som blir mer och mer involverad i den besynnerliga familjen McCauleys liv. Nedtonat men berörande med bl.a. Guy Pearce, Hailee Stainfield och Nick Nolte i övriga roller.

Walk of Shame (Viaplay)


Nyhetsreportern Meghan Miles drömmer om positionen som nyhetsankare. När hon äntligen får chansen sker den olämpligt nog precis efter ett one-night-stand då hon blivit strandad utan telefon, ID och pengar – och bara åtta timmar att ta sig till sitt livs arbetsintervju. Typisk kämpa mot klocka-komedi där lysande komediennen Elizabeth Banks äntligen får glänsa i en huvudroll.

Good People (Headweb, film2home/Plejmo, SF Anytime)


En av James Francos ca tjugo filmprojekt som han har medverkat i under det senaste året. Här spelar han tillsammans med Kate Hudson ett par som råkar komma över en ansenlig summa pengar när de hittar sin mördade granne. Eftersom de har dragit på sig stora skulder bestämmer de sig för att behålla pengarna – något som gör dem en måltavla för pengarnas ursprungliga ägare. Spänningsfull kriminalthriller med Tom Wilkinson och Omar Sy i övriga roller.
| 11 februari 2015 17:00 |