Spel

Skribent

Lina Svensson

5 maj 2019 | 15:00

Veckans största spelnyheter! (29 april - 5 maj)

Så var det söndag igen. Dags att summera veckans topp-nyheter från spelvärlden.
Jag hoppas att ni har haft en fantastisk vecka. Att ni har hunnit njuta av solen, äta gott och givetvis, spelat en hel del tv-spel. För dig som inte riktigt har hunnit med kring vad som har hänt i spelvärlden den senaste tiden, kommer här en summering av veckans topp-nyheter. 
 

Film-Sonic designas om efter massiv kritik från fansen  

 
Tidigare i veckan släpptes en ny trailer för den kommande Sonic-filmen, och kritiken lät inte vänta på sig. Fans världen över skrek av fasa efter att ha fått se de första bilderna på sin favorit-igelkott, som inte alls höll upp till förväntningarna. Efter den massiva kritiken valde filmens regissör att uttala sig via Twitter där han meddelade att han tar till sig kritiken och ska se till att göra förändringar på Sonics utseende innan filmen släpps. Filmen har premiär i november senare i år, så det är lite bråttom att hinna med de förändringar som måste göras fram till dess.  
 
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 

“Borderlands 3” visar upp en ny, actionfylld gameplay-trailer  

 
I september får vi äntligen sätta tänderna i “Borderlands 3” och ge oss ut bland galaxerna för att plundra valv på rikedomar igen. Vi är många som har väntat spänt på mer detaljer kring detta spel, så glädjen var stor för många när utvecklarna valde att visa upp en ny gameplay-trailer tidigare under veckan. I denna trailer kan vi bland annat få oss en glimt av nya fiender, actionfyllda eldstrider samt en snabb överblick över nya, coola miljöer som gömmer sig bland galaxerna. 
 
Förutom detta presenteras också de två nya huvudkaraktärerna, Calypso-tvillingarna, som verkar bli ett grymt tillskott till våra kära valvplundrare. Och oroa dig inte, i trailern syns också några bekanta ansikten. 
 
 

Minecraft-skaparen är inte inbjuden till spelets 10-årsfirande 

 
Marcus 'Notch' Persson är mest känd som skaparen av Minecraft, men sedan han sålde spelet och utvecklaren Mojang till Microsofts, har han istället blivit uppmärksammad för sina olämpliga uttalanden på sociala medier. Vilket i sin tur har lett till att stämningen mellan “Notch” och Microsoft, numera inte är den bästa. Detta ledde till att han nyligen plockades bort från Minecrafts startskärm, och nu har det också bekräftats via Variety att han inte heller är välkommen när Minecraft firar tio år. Marcus “Notch” Persson har inte haft någon inbladning i spelet sedan 2014, men vissa tycker ändå att det är fel att skaparen av spelet inte är välkommen till 10-årsfirandet.  
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 Vad tycker du? Är det rätt av Microsoft att stänga ute Marcus “Notch” Persson från firandet i Stockholm? 
 

Över 700,000 fuskare har stängts av i spelet “Apex Legends”  

 
 Och fler lär det bli. Titanfall-skaparna Respawn Entertainments skjutarspel “Apex Legends” slog ner som en blixt från klar himmel då det släpptes den 4 februari. Spelet som är EA:s svar på hyllade titlar som  "Playerunknown's Battlegrounds” och "Fortnite" har lockat miljontals spelare, men också en hel del fuskare. Detta har nu lett till att utvecklarna valt att ta i med hårdhandskarna för att visa att spelare som väljer att spela fult, inte är välkomna i “Apex Legends”.
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
Respawn Entertainments meddelade på sin hemsida att man nu infört ett flertalet åtgärder som ska förhindra fusk, bland annat en möjlighet för spelare att rapportera andra spelare som inte håller sig till reglerna. Hittills har över 700,000 spelare bannats från spelet och över 300,000 försök till att skapa nya konton blockerats. Detta är bara under en knapp månads tid, så fler avstängningar lär det ska bli.  
| 5 maj 2019 15:00 |