Film

Skribent

Robert Lange

24 maj 2011 | 23:35

Veckans skräcknytt v.21

Skräckmästaren Stephen King säger sitt om remaken av "Carrie", regissören Anthony Mandler avslöjar äntligen lite detaljer om filmen "Vlad", CBS har spikat release datum till Hammer Films "The Woman in Black" och vi får oss en titt på en ny poster till John Carpenters "The Ward"!

Surviror Films spelar in "H.P. Lovecrafts Arkham Asylum"!

Horrorbid rapporterade i veckan att det oberoende filmproduktionsbolaget Survivor Films har påbörjat inspelningarna av "H.P. Lovecraft's Arkham Asylum", som kommer att blir en antologi bestående av tre kortare filmer - "The Haunter of the Dark", "The Shunned House" och "The Thing on the Doorstep".

Varje film utspelar sig i New England på 1930-talet i den fiktiva staden Arkham, Massachusetts.

Här kan ni ta er en titt på synopsis till de tre filmerna!

Inget releasedatum har ännu satts för "H.P. Lovecraft's Arkham Asylum".

Anthony Mandler filmatiserar historien bakom "Dracula"!

Det har under en drygt ett år surrats en hel del om Summit Entertainments film "Vlad", och i veckan gav äntligen regissören Anthony Mandler lite detaljer om projektet i en intervju med MTV.

Mandler berättade för MTV att filmen kommer att kretsa kring historien om den rumänske prinsen Vlad III Dracula. Denne prins hade - som ni kanske vet - en försmak för grym och sadistiskt tortyr och hemska avrättningsmetoder och fick där av namnet "Vlad pålspetsaren". Historien om Vlad III Dracula inspirerade Bram Stoker till hans världskända skräckroman.

Mandler nämnde även att castingen till "Vlad" kommer att påbörjas inom kort, och enligt MTV verkar han vara väldigt spänd på att få avslöja vilka namn som är tänkta för filmen.

Stephen King säger sitt om "Carrie"-remake!

I veckan fick vi veta att en remake av Brian De Palmas "Carrie" är på gång, och nyheten togs emot med måttlig entusiasm. Man frågar sig nästan direkt - varför?

Det gör även författaren till boken "Carrie" som filmen baseras på - skräckmästaren Stephen King. King intervjuades nyligen av Entertainment Weekly och pratade då om remaken av "Carrie":

- Jag har hört en del snack om en remake av "Carrie" och även av "The Stand" och "IT". Vem vet om det kommer att ske? Frågan är bara varför, var originalet ("Carrie") inte bra nog?

"Carrie" var förvisso inte någon "Casablanca" eller något på den nivån, men den var en riktigt bra skräckis med mycket spänning, mycket bättre än boken, säger King till EW.

Det här blir den andra remaken av "Carrie", om man räknar med den "TV-remake" som gjordes 2002 och som enligt mig snarare hör hemma i en papperskorg än i någons filmhylla.

Poster och trailer till John Carpenters "The Ward"!

En annan av de stora skräckmästarna är tillbaka - John Carpenter är, som ni kanske hört, på gång igen med skräckfilmen "The Ward"!

"The Ward" handlar om den vackra, unga kvinnan Kirsten (Amber Heard), som mot sin vilja tas in på ett avlägset mentalsjukhus. Kirsten kan inte förstå varför hon blivit inskriven på mentalsjukhuset och känner sig vilsen och förvirrad. Hon försöker få svar från de andra patienterna, men får inget vettigt ur dem.

Snart inser hon att saker inte är som de ska, och då hon börjar höra konstiga och skrämmande läten om nätterna, förstår att de inte är ensamma på sjukhuset.

Kirsten inser att hon måste ta sig ut innan det är för sent. Under hennes flykt börjar den skrämmande sanningen om mentalsjukhuset nystas upp bit för bit.

I veckan släpptes en ny ruggig poster till "The Ward", som ni kan ta er en titt på här ovanför.

Premiärdatum för "The Woman in Black" spikat!

CBS Films har nu spikat ett releasedatum för Hammer Films "The Woman in Black"! Filmen rullar upp på biograferna den 20 januari 2012, och i huvudrollen ser vi Harry Potter-skådisen Daniel Radcliffe!

Filmen handlar om den unge advokaten Arthur Klipps (Radcliffe), som får i uppdrag att resa till en mycket avlägsen del av Storbritannien för att ordna med en avliden klients papper.

Under Klipps vistelse i ett gammalt hus i den lilla byn börjar tragiska hemligheter avslöjas och snart upptäcker Klipps att hela byn hålls som gisslan av en gammal kvinnas ande, som är ute efter hämnd.

Se trailern

| 24 maj 2011 23:35 |