Film

Skribent

Robert Lange

10 maj 2011 | 10:30

Veckans skräcknytt v.19

I denna veckas skräcknytt rapporterar Robban att det inte blir någon prequel till "I Am Legend", att James McTeigues "The Raven" har fått ett premiärdatum och tillfällig ny titel och ger er även en exklusiv titt på Dan Turners "REC"– inspirerade skräckfilm "Stormhouse"!

Prequel till "I Am Legend" blir inte av!

Det snackades för ett tag sedan om en eventuell prequel till "I Am Legend". Horrormovies.ca rapporterade i veckan att regissören till filmen, Francis Lawrence, nyligen talade med MTV om detta och meddelade att en prequel inte blir av. Lawrence sade följande till MTV:

- Jag tror aldrig att det kommer att ske.

Så det blir ingen prequel, men det surras nu istället om en sequel till "I Am Legend". Vi får helt enkelt vänta och se hur det hela utvecklas.

"The Raven" får releasedatum och ny tillfällig titel!

Samtidigt som Edgar Allan Poe anländer till Baltimore terroriseras staden av en seriemördare, som använder Poes historier som inspiration för sina brott. Till en början blir Poe den misstänkte i seriemördarfallet, men slår sig så småningom ihop med en poliskommis­sarie för att lösa morden och även för att rädda kvinnan han älskar.

Det ni just läste är handlingen till James McTeigues ("V For Vendetta") thriller "The Raven", som nu fått en ny tillfällig titel, "James McTeigues Edgar Allan Poe Project", rapporterar BloodyDisgusting.

Enligt dem är det troligt att filmen kommer att återfå sin originaltitel till premiären som blir den 9 mars 2012. Det är även möjligt att titeln kommer att ändras till något i stil med "Poe".

Första postern till Trox Nixeys "Don't Be Afraid of the Dark"

I veckan fick Fangoria en första titt på postern till Troy Nixeys kommande skräckthriller "Don't Be Afraid of the Dark", som skrivs och produceras av ingen mindre än Guilliermo Del Toro!

I rollistan hittar vi bl.a. Katie Holmes, Guy Perce och Bailee Madison.

Filmens handling kretsar kring den lilla flickan Sally Hirst (Madison), som skickas iväg för att bo med sin far Alex (Perce). Snart märker Sally att demoner gömmer sig i hennes nya hem, som vill göra henne till en av sina egna.

Fangoria hittade en poster till filmen i en upplaga av The New York Times. Postern fanns inte tillgänglig på internet så de var hyggliga nog att skanna in den.

Här kan ni ta er en titt på postern

Mer information om "Don't Be Afraid of the Dark", som har premiär i Sverige den 23 september, kan ni hitta på filmens officiella hemsida.

Teasertrailer och kort synopsis till Dan Turners "Stormhouse"!

I fredags fick bl.a. BloodyDisgusting en exklusiv första titt på teasertrailern till regissören Dan Turners "REC"-inspirerade indieskräckis "Stormhouse".

Trailern till "Stormhouse" kommer att få världspremiär på Edinburgh Film Festival om en månad.

Filmen utspelar sig sex månader före invasionen av Irak. Den brittiska militären har fångat ett övernaturlligt väsen som de nu håller inlåst på den hemliga underjordiska basen "Stormhouse"

Mediet Halie Sands kallas till platsen för att försöka kommunicera med detta väsen. Halies ankomst leder emellertid till en rad händelser som (gör) resulterar i att det övernaturniga väsendet släpps löst och förvandlar basen till en hemsk mardröm.

Premiärdatum för "Stormhouse" är ännu inte satt.

Här kan ni ta er en första till på teasertrailern till filmen

Detaljerad synopsis till Rob Zombies "The Lords of Salem"!

Rob Zombie lovade oss att mer information om hans pågående projekt "The Lords of Salem" skulle dyka upp inom kort - och det har vi nu fått! I veckan släpptes nämligen ett längre och mer detaljerat synopsis till filmen, rapporterar Dreadcentral.

Heidi, en blond rockbrud, jobbar tillsammans med sina två kollegor Whitey och Munster som DJ på den lokala radiostationen "Big H Radio Team" i staden Salem, Massachusetts.

En dag anländer en mystisk låda, innehållande en gammal vinylskiva, till Heidi. Hon antar att skivan skickats av något rockband som vill göra sig hörda på radio. När Heidi tillsammans med sin kollega Whitey spelar upp skivan, börjar den plötsligt spelas baklänges och Heidi får i samma stund tillbakablickar till ett tidigare trauma hon blivit utsatt för.

Whitey, som döper skivans okända artister till "The Lords of Salem", spelar upp skivan en gång till och då, mystiskt nog, spelas den normalt. Snart anländer ännu en låda från "The Lords". Den här gången blir gänget på "Big H Radio Team" försedda med fribiljetter, posters och skivor för att sätta upp en spelning åt det okända bandet.

Men snart inser Heidi och hennes två medarbetare att spelningen är långt ifrån det hårdrocksspektakel som de förväntat sig. De riktiga "Lords of Salem" återvänder till staden, och de är ute efter blod!

| 10 maj 2011 10:30 |