Film

Skribent

Robert Lange

3 maj 2011 | 15:16

Veckans skräcknytt v.18

I veckans skräcknytt rapporterar jag bl.a. att Andre Overdals "The Troll Hunter", kan komma att få, både en remake och uppföljare, ger er de första bilderna och en ny "bakom kulisserna" video från Paco Plazas "[REC] Génesis", och ger er en stor uppdatering kring Dario Argentos "Dracula 3D"!

Ny poster, skådespelare och handling till Dario Argentos "Dracula 3D"!

Igår fick vi äntligen, en stor uppdatering kring Dario Argentos kommande film "Dracula 3D" - och det var inte lite som avslöjades!

Vi börjar med skådespelarlistan, där vi hittar bl.a. Darios dotter Asia Argento ("The Stendahl Syndrome"), Rutger Hauer ("Hobo with a Shotgun"), Marta Gastini ("The Rite"), Miguel Angel Silvestre och Miriam Fiovanelli.

Dario Argentos "Dracula 3D" beskrivs som den italienske skräckmästarens egen version av Bram Stokers "Dracula".

Bloody Disgusting kom igår även med hela handlingen till Argentos kommande film:

Historien börjar med att Jonathan Harker, reser från England till greve Draculas avlägsna slott, beläget i de mest okända och svårtillgängliga delarna av Transylvanien. Harkers har fått i uppdrag att registrera greve Draculas bibliotek.

Väl mött av greve Draculas gästvänlighet, märker Harker snart att han är fånge i grevens slott, och snart börjar han även märka av Draculas mystiska förehavanden om natten...

Läs hela storyn på Bloody Disgusting

Nya bilder, ny poster och en ny "bakom kulisserna" video till -"[REC] Génesis"!

"[REC] Génesis"- produktionen rullar på för fullt, och denna vecka fick bl.a. Fangoria in en ny poster och de första bilderna från Paco Plazas kommande mutant-skräckis!

Kolla in de första bilderna till "[REC] Génesis"!

Senare i veckan fick vi oss även en titt bakom kulisserna på filmen:

Ny "bakom kulisserna" video till "[REC] Génesis"!

Chris Landon kan komma att skriva manus till "Paranormal Activity 3"!

Tidigare i år släpptes ett pressmeddelande som sa att Chris Landon, som tidigare skrivit manus till "Paranormal Activity 2", återigen skulle slå sig ihop med manusförfattaren Roger Avary för att skriva manus till "Paranormal Activity 3". Kort därefter fick vi dock veta att detta inte var fallet.

Efter att man nyligen avfärdat ryktena om att Roger Avary skulle skriva manus och Paul Feigh skulle regissera ser det ut som om Landon trots allt kan komma att skriva manus, rapporterar Bloody Disgusting.

Enligt både Bloodydisgusting och Dreadcentral är detta ännu inte ännu fullt bekräftat men, eftersom "Paranormal Activity 3" förväntas rulla upp på stora duken den 21 oktober i år, dröjer det nog inte länge förrän vi får veta helt säkert om Landon kommer att skriva manus.

"Insidious" plockar hem storkovan!

James Wans "Insidious", som spelades in med en budget på ca 1,5 miljoner dollar, har så här långt kammat hem hela 44,5 miljoner i Nordamerika, ca 4,5 miljoner i Ryssland (de slutgiltiga siffrorna är fortfarande inte helt klara) rapporterar The Hollywood Reporter.

Enligt The Hollywood Reporter förutspår man att filmen kommer att inbringa upp till 90 miljoner globalt.

Detta är ännu en stor kassavinst för teamet bakom filmen - Oren Peli, Steven Schneider och Jason Blum - som även tidigare tjänat storkovan med skräcksuccén "Paranormal Activity".

"Insidious" får premiär i Storbritannien i helgen och når svenska biografer den 13 maj.

"Scream 4" avslutar serien!

Förra veckan rapporterade jag att Wes Craven i en intervju med MTV - strax före premiären av "Scream 4" - pratat om sina tankar kring storyn för två eventuella uppföljare.

Några timmar efter att inlägget publicerats kom emellertid nyheter om att det inte verkar blir några fler filmer. Filmen har fått blandad respons från skräckfilmsfansen - vissa älskar den och vissa hatar den.

Hursomhelst spelade "Scream 4" tyvärr inte in de summor man hade hoppats på, så i dagsläget verkar det som om den fjärde delen i Wes Cravens skräckserie skulle bli den avslutande filmen i serien.

Enligt Horrormovies.ca har man dock ännu inte slutgiltigt bestämt om detta är slutet för "Scream"-serien, men som det ser ut just nu är det mycket som pekar på det.

Andre Overdal snackar remake och uppföljare till "The Troll Hunter"!

Så sent som förra året rapporterades det att filmjätten Universal, hade köpt rättigheterna till Andre Overdals mokumentär "The Troll Hunter". Men enligt Horrormovies.ca och Overdal själv, stämmer dessa uppgifter inte.

Siten Bloody Disgusting tog sig nyligen ett snack med Overdal, och då svarade han följande på frågan om Universal skulle göra en remake:

- Egentligen så har vi inte pratat med Universal om det. Nu finns det ett annat produktionsbolag med i bilden, och jag hoppas att vi skriver kontrakt med dem snarast.

Overdal pratade även om möjligheterna till en uppföljare:

- Det finns en stor efterfrågan på en uppföljare, speciellt i Norge. Folk skickar mig massor med personliga meddelanden på Facebook varje vecka, och frågar efter en uppföljare. Overdal skrattar och fortsätter - Jag tror att det finns många typer av troll, som vi ännu inte hunnit utforska.

Här kan ni läsa hela intervjun med Andre Overdahl.

"South Park" sparkar igång säsong 15 med "The Human CentiPad"!

Nu är det dags för den efterlängtade 15:e säsongen av "South Park" att köra igång och första avsnittet ut är "The Human CentiPad"!

Tom Six tortyrskräckis "The Human Centipade", skapade stora rubriker när den släpptes 2009 och nu har skaparna av "South Park" - Matt Stone och Trey Parker - låtit sig inspireras av filmens koncept i det kommande South Park avsnittet.

I trailern till detta avsnitt, ser vi hur Apple-gurun Steve Jobs, presenterar sin nya Apples senaste produkt kallad "The Human CentiPad". Ni kan väl redan nu ungefär gissa er till vad de har hittat på den här gången. 

Avsnittet har än så länge bara haft premiär i USA. Vi får nöja oss med en trailer fram tills den 8 maj då hela avsnittet släpps på South Park Studios hemsida .

Här kan ni se trailern till "The Human CentiPad"

Mycket nöje!

| 3 maj 2011 15:16 |