Film

Skribent

Hannes Kinnunen

5 mars 2011 | 23:53

Veckans Hobbit v.9

I veckans uppdateringar kring "The Hobbit" berättar Hannes att Gimli inte kommer att medverka i filmerna och om dvärgar i rosa tunnor.

Hobbiton står färdigt

Läsaren Frodowen skriver till TheOneRing.net att han är på Nya Zeeland och backpackar just nu och att han nyligen hade chansen att vara med på en tur till inspelningsplatsen av "Hobbiton" (Bilbos hemby) utanför Matamata. Han säger att allt står färdigt och att det är helt perfekt då inspelningen egentligen skulle ha startat just nu, men har blivit uppskjutet på grund av Peter Jacksons magskador som inträffade för några veckor sedan.

Frukter sitter på träden och blommor är planterade i Hobbit-hålornas trädgårdar och allt är vackert. Även det stora trädet står på plats över Bag End och att det har byggts mer hålor nu än vad det gjordes till "Sagan om Ringen". Inga kort kunde han dock bjuda på, på grund av ett kontrakt han fick skriva på.

John Rhys-Davies pratar "The Hobbit"

John Rhys-Davies som spelade Gimli i "Sagan om Ringen"-trilogin har vid en australiensk mässa snackat lite om "The Hobbit", skriver TheOneRing.net.

Han säger att han väldigt gärna skulle vilja återvända till "The Hobbit" då han hade en sådan bra tid under "Sagan om Ringen"-inspelningen, men att det aldrig skulle funka eftersom han hade sådana stora problem med sin allergi mot sminket som orsakade hudproblem.

Så ingen Gimli i "The Hobbit". Men han nämner dock att de tretton dvärgarna har hans största sympati och att han ser fram emot filmerna lika mycket som vi gör. 

"The Hobbits" titlar avslöjade?

För er som missat så rapporterade MovieZine tidigare i veckan att det ryktas om att de två titlarna till "The Hobbit" kan bli "The Hobbit: There and Back Again" och andra filmen "The Hobbit: An/The Unexpected Journey".

Dvärgar i rosa tunnor 

I "The Hobbit" så flyr Bilbo och hans följeslag på tretton dvärgar från den onda alvkungen genom av att krypa ner i ett par tunnor och flyta nerför en fors. Nu har en läsare på TheOneRing.net tagit ett par bilder på vad som ser ut att vara ett test för tunnorna vid det populära turistmålet Aratiatia Rapids.

På bilderna ser vi ett par stora tunnor och en liten, vilket säkerligen är till för att dvärgarnas ska se större ut än Bilbos tunna. Tunnorna är också målade rosa vilket är på grund av datordigitaliseringen eftersom rosa är en färg som ligger långt bort från vattnets gröna/blåa färg och som via datorns hjälp får tunnorna att flyta mer friktionsfritt.

Bilderna hittar ni här!

James Nesbitt pratar "The Hobbit"

Den nordirländska skådespelaren James Nesbitt som ska spela dvärgen Bofur i kommande "The Hobbit" har talat ut om sin träning nere på Nya Zeeland med BeeHiveCity samt ContactMusic.com.

Han berättar att de anlände till Nya Zeeland i mitten av januari och började direkt att förbereda sig för filmen med träning, ridning och diverse stunts. Han nämner också att han kommer att stanna kvar här i ett helt år för träning och inspelning, så vi kan definitivt konstatera att detta blir ett stort projekt.

"The Hobbit" delas upp i två filmer och regisseras av Peter Jackson och får biopremiär december 2012 samt 2013.

| 5 mars 2011 23:53 |