Film

Skribent

Hannes Kinnunen

26 februari 2011 | 20:35

Veckans Hobbit v.8

I veckans uppdateringar kring "The Hobbit" berättar Hannes om jordbävningar, Mikael Persbrandt och om de första spionbilderna från "The Hobbit".

Spionbilder från "The Hobbit"

En läsare från theonering.net har knäppt ett par spionbilder från scenbyggandet av "The Hobbit" i den Nya Zeeländska staden Miramar. Bilderna visar vad som ser ut att vara dvärgarkitektur och kanske kan vara något från "Moria" alternativt de "Ensamma bergen".

Eller så har det inget med dvärgar att göra överhuvudtaget, ta en titt själv och berätta vad du tror.

Bilderna hittar du här!

Mikael Persbrant pratar "Beorn"

Mikael Persbrant blev castad som Beorn sent förra året. Beorn är en man som kan förvandla sig till en björn och en av nyckelfigurerna som Bilbo och hans följeslagare träffar på under äventyret till de "Ensamma bergen"

Nu har Persbrant i en intervju för SvD berättat att "Sagan om ringen" och "The Hobbit"-författaren J.R.R Tolkien har varit en stor barndomshjälte för honom och att han ser väldigt mycket fram emot att vara en del av ett sådant stort projekt.

- Jag läste alla böckerna. Jag sprang på antikvariat och försökte hitta de första Bilboböckerna - jag var en fantasynörd. Jacksons Tolkienfilmer är helt fantastiska. He's the man.

- Hela projektet ska bli så spännande. Där är man verkligen novis i en av de största kittlar man kan hoppa ner i. Det är väl 700 pers i teamet, jag ska stå i ett hörn och bara försöka vara följsam, säger Persbrandt till SVD.

Karaktären Beorns namn kommer från det svenska namnet Björn. Vilket är lite roligt då Beorn nu ska spelas av en svensk.

"The Hobbit" drabbas inte av jordbävningen

Ingen har väl undgått den hemska jordbävningen som inträffade i den Nya Zeeländska staden Christchurch där 200 personer förmodas ha omkommit tidigare i veckan.

Nu har den Nya Zeeländska filmkommisionen sagt till THR att skalvet inte ska ha drabbat "The Hobbit" som startar sin inspelning den 21 mars. "The Hobbit" filmas i Wellington som ligger sju timmars båtresa från Christchurch. 

Med tanke på de tråkiga nyheterna om jordbävninget så avslutar vi med att lätta upp stämningen med lite Peeder Jigson.

"The Hobbit" delas upp i två filmer och regisseras av Peter Jackson och får biopremiär december 2012 samt 2013.

| 26 februari 2011 20:35 |