Film

Skribent

Hannes Kinnunen

19 februari 2011 | 20:52

Veckans Hobbit v.7

I veckans uppdateringar kring "The Hobbit" berättar Hannes om det heliga berget Mount Doom och att allmänheten kan besöka Fylke så fort inspelningarna är avslutade.

En gång i veckan kommer Hannes leverera alla nyheter, skvaller och allt annat som har hänt med Peter jacksons "The Hobbit". Allt som händer med mastodont-projektet kan du läsa om i denna löpande artikelserie. Vi inleder vår bevakning idag och återkommer nästa lördag med nästa gäng med uppdateringar.

Heligt berg förbjudet för Peter Jackson

Den aktiva vulkanen Ngauruhoe på Nya Zeeland spelade in en viktig roll under "Sagan om ringen"-inspelningen som det heliga berget Mount Doom.

Bara fem veckor innan inspelningen startar har invånarna sagt ifrån och beslutat att Peter Jackson inte ska få stänga av berget om han skulle vilja filma där. Iwi-befolkningen kallar berget för heligt och anser därför inte att det är okej att använda det som inspelningsplats, skriver The One Ring'.

Frågan är dock vad som ska filmas vid berget då Bilbo och sitt följeslag aldrig ens är i närheten av Mount Doom.

Besök Fylke i kommande Shire Tours

Peter Jacksons produktionsbolag Wingnut Films och Rings Scenic Tours Limited har gladeligen utannonserat att fans från hela världen kommer att kunna flyga in för att besöka hobbitarnas hemland Fylke efter att filminspelningarna är över. Projektet har utnämts till "Shire Tours" som sneglar lite på Disneys Star Wars-attraktion "Star Tours". Vilken tidpunkt Fylke blir öppet för besökare är ännu inte fastställt.

Saoirse Ronan pratar "The Hobbit"

Rykten om att Saoirse Ronan ("The Lovley Bones") ska vara med i "The Hobbit" har cirkulerat på internet i ett par veckor. Nu har hon i en intervju med Irishtimes berättat att inget är bekräftat huruvida hon får någon roll i filmen men att hon väldigt gärna skulle vilja ha en.

Vem skulle hon i så fall spela? Rykten går om att hon skulle vara aktuell för rollen som Alven Itaril som skapades just för Peter Jacksons två filmer om Bilbo.

"The Hobbit" delas upp i två filmer och regisseras av Peter Jackson och får biopremiär december 2012 samt 2013.

| 19 februari 2011 20:52 |