Film

Skribent

Hannes Kinnunen

4 december 2011 | 22:30

Veckans Hobbit v.48

I veckans uppdateringar kring "The Hobbit" pratar Peter Jackson om både sin barndom och inspirationer och dessutom att trailern verkar komma till USA-premiären av "Tintin".

Trailern till "The Hobbit" visas i samband med Tintin

Vi har alla längtat efter en trailer till den oändligt förväntansfulla föregångaren till "Sagan om Ringen". Trailern har ryktats om att släppas i december ett tag nu, men ingen har riktigt vetat till vilken film den skulle visas i samband med. Nu har Elijah Wood gått ut i en intervju för "Happy Feet 2" och sagt att trailern till "The Hobbit" kommer att gå upp med Tintin.

Tintin har redan haft premiär här i Europa men kommer att ha sin premiär i USA den 21 December. Så vi får räkna med en bootleg version filmad från en biograf av trailern redan samma kväll och en officell trailer på internet någon dag senare. Peppen börjar här!

Kommer Bards son Bain medverka i "The Hobbit"?

Bain som är Bard the Bowmans son dök aldrig upp i boken men verkar nu ändå bli en del av filmen. Reklam-skådespelaren Michael Fowler ska ha blivit castad som en dubbel för Bain i den kommande filmen. Vem som ska spela den riktiga Bain är fortfarande oklart samt vart i filmen eller hur han kommer att dyka upp. Kan det kanske röra sig om en framåtblick?

Peter Jackson pratar barndom och inspiration i videointervju

"The Hobbit"-regissören Peter Jackson har i en 45 minuter lång intervju med HMC pratat ut om hans barndom, hur han fick upp ögonen för film, att regissera och mycket mer. Detta är en väldigt intressant intervju att sätta tänderna i även om den inte må röra "The Hobbit" speciellt mycket.

"The Hobbit" delas upp i två filmer och regisseras av Peter Jackson och får biopremiär december 2012 samt 2013.

| 4 december 2011 22:30 |