Film

Skribent

Hannes Kinnunen

30 oktober 2011 | 21:45

Veckans Hobbit v.43

I veckans uppdateringar kring "The Hobbit" berättar vi "Sagan om Ringens" 10-årsjubileum och så får vi se och höra presskonferensen Peter Jackson gjorde på Nya Zeeland.

"Sagan om Ringens" 10-årsjubileum i nästa numer av Empire

"Sagan om Ringen"-trilogin firar 10 år nu i december och med detta har världens största filmtidning Empire firat med att dra ihop en liten återförening med våra alla kära hobbitar Frodo, Sam, Merry och Pippin. Mer om återföreningen och annat gott kan läsas om i nästa numer av Empire alltså. Som kommer ut nu i början av november.

Presskonferens med Peter Jackson och John Keys

Peter Jackson och Nya Zeelands premiärminister John Keys pratar ut i en presskonferans om turism, världspremiären som ska hållas i Wellington, Hobbiton och mycket mer.

Se hela presskonferansen här!

Sylvester McCoy pratar "The Hobbit"

Sylvester McCoy som ska spela rollen som trollkarlen Radagast the Brown i "The Hobbit" har talat ut lite om sin roll. Han berättar till TVNZ att han var i Nya Zeeland tidigare i år i åtta veckor för att filma för "The Hobbit" och att han nu är tillbaka för lite mer inspelning. Avslutningsvis återvänder han i februari för det sista som behöver filmas. Han berättar även att han spelar emot Ian McKellen som återvänder i sin roll som Gandalf.

Kändisar pratar om det kulturella fenomenet "Sagan om Ringen" har blivit

Diverse skådespelare från "Sagan om Ringen", olika kändisar samt Tolkien-experter pratar om det kulturella fenomen "Sagan om Ringen" och "The Hobbit" har startat i och med böckerna och filmerna och hur det har påverkat dem. Det är egentligen en videoserie till det kommande TV-spelet "War in the North" men då det är så mycket prat om filmerna så tänkte jag att det kan vara intressant för de flesta som är peppade på "The Hobbit".

"The Hobbit" delas upp i två filmer och regisseras av Peter Jackson och får biopremiär december 2012 samt 2013.

| 30 oktober 2011 21:45 |