Film

Skribent

Hannes Kinnunen

23 oktober 2011 | 20:01

Veckans Hobbit v.42

I veckans uppdateringar kring "The Hobbit" berättar vi att den kända färden nedför vattenfallet kommer vara med i filmen och att Hobbiton får storbesök.

Hobbiton får storbesök!

"The Hobbit"-inspelningen rör sig vidare till Matamata där Hobbiton är uppbyggt. Hela tvåhundra lastbilar är packade och på väg dit. En hel del dvärgar lär ses springa runt där i trakterna de kommande veckorna. Tvåhundra lastbilar fortsätter verkligen att visa vilket mastodontprojekt Warner Brothers har pungat ut för.

Dvärgar i tunnor

Har du som jag kanske varit rädd för att vissa av de lite väl humoristiska bitarna från boken skulle ha slopats bort till filmen? Du behöver inte vara orolig längre. En av de ikoniska händelserna där Bilbo och hans följeslag bestående av tretton dvärgar gömmer sig i tunnor och flyter ner för en flod kommer alltså nu att vara med i filmen.

Inspelningen av scenen kommer att starta den 31 oktober vid Pelorus-floden i Nya Zeeland.

Islandshästar i "The Hobbit"

I "The Hobbit" kommer dvärgarna slippa att bli påskjutsade som med Gimli i "Sagan om Ringen"-trilogin. Nu kommer dvärgarna faktiskt få sina egna riddjur och valet är islandshästar. De relativt små hästarna passar dvärgarna bra i storlek men också att hästarna har en väldigt tjock och hårig päls gör att de klarar de hårda klimaten uppe i bergen.

"The Hobbit" delas upp i två filmer och regisseras av Peter Jackson och får biopremiär december 2012 samt 2013.

| 23 oktober 2011 20:01 |