Film

Skribent

Hannes Kinnunen

4 september 2011 | 19:01

Veckans Hobbit v.35

I veckans uppdateringar kring "The Hobbit" pratar Mikael Persbrandt om sin roll som Beorn om Howard Shore pratar om filmmusiken till filmen.

Mikael Persbrandt pratar "The Hobbit"

Allas vår svenska Mikael Persbrandt som ska spela rollen som Beorn i Peter Jacksons "The Hobbit" har pratat ut med Aftonbladet om hans arbete med filmen.

Persbrandt berättar att han stärkt sitt självförtroende och att han inte är speciellt nervös längre. Inte ens när det rör sig om stora produktioner som "The Hobbit".

- När jag första dagen hissas upp i taket i värsta King Kong-studion i Wellington vet jag vad jag ska göra. Även om det är genant och jobbigt att börja med en svår tortyrscen. Jag visste och kunde till och med föreslå saker, berättar Persbrandt

Han pratar också om rollen som shapeshifter.

- Hur är jag som shapeshifter? Som lever med hästar och djur i skogen. Man får gå till sig själv och försöka. Jag spelar ungefär likadant i "The Hobbit" som i ett kärleksdrama. Mindre än Gunvald, säger Persbrandt.

Howard Shore pratar om "The Hobbits" filmmusik

Howard Shore som är kompositören bakom filmmusiken till "Sagan om Ringen-trilogin" är sedan tidigare tillbaka för att göra musiken till "The Hobbit". Och nu har Shore i en radiointervju med Classic FM pratat ut lite om hur hans karriär startades, hans relation till Peter Jackson och musiken till "The Hobbit".

Lyssna på intervjun här!

"The Hobbit" delas upp i två filmer och regisseras av Peter Jackson och får biopremiär december 2012 samt 2013.

| 4 september 2011 19:01 |