Film

Skribent

Hannes Kinnunen

21 augusti 2011 | 22:35

Veckans Hobbit v.33

I veckans uppdateringar kring "The Hobbit" berättar vi att John Rhys-Davies kan få en roll i filmen och att filmteamet har tagit en paus i inspelningsarbetet.

John Rhys-Davies med i "The Hobbit"?

John Rhys-Davies som spelade Gimli I Peter Jacksons "Sagan om Ringen"-trilogi har frågat Peter Jackson om han på något vis skulle kunna ge honom en roll I filmen.

Inget är bestämt så klart, men om det nu kan visa sig att Davies får en roll eller cameo, så skulle det behöva betyda att det är i slutet av "The Hobbit" filmerna då roller som Frodo och en gammal Bilbo ska vara med.

Mer att filma i Hobbiton?

Efter att filmteamet tagit en paus från inspelningen har det trots att inspelningen av Hobbiton varit över. Men nu har de så kallade guidade turerna där fått stanna upp och åter igen verkar det som att det ska filmas där då folk är på plats och har börjat fixa till den fiktiva hobbit-staden.

Snö i Midgård

Eller i Wellington snarare. Staden där "The Hobbit" spelas in har nu fått smaka på kylan. Vilket är väldigt ovanligt då staden ligger på samma latitud som Melbourne. Om snön kommer att ha någon påverkning på inspelningen är oklart men säkerligen inte.

"The Hobbit" delas upp i två filmer och regisseras av Peter Jackson och får biopremiär december 2012 samt 2013.

| 21 augusti 2011 22:35 |