Film

Skribent

Hannes Kinnunen

19 juni 2011 | 21:50

Veckans Hobbit v.24

I veckans uppdateringar kring "The Hobbit" berättar Hannes att Benedict Cumberbatch är nu klar som Smaug och att James Nesbitt berättar om sin roll som Bofur.

James Nesbitt pratar om sin roll som Bofur

Den nordirländska skådespelaren James Nesbitt som ska spela dvärgen Bofur som tar vid i Bilbos långa äventyr har nu talat ut lite om projektet till Stuff.

- Det här är underbart att vara med om. Det är verkligen ett massivt, massivt projekt som man inte riktigt kan förstå även när du är här nere på Nya Zeeland. Det är massor av studios och flera flera hundra personer involverade men ändå känns alla som en enda stor familj, det är väldigt trevligt, säger Nesbitt.

Benedict Cumberbatch gör rösten till Smaug

Förra veckan skrev jag om att Cumberbatch ryktades göra rösten som Smaug och nu är det alltså bekräftat via Deadline.com.

Benedict Cumberbatch ska alltså göra rösten till draken Smaug som Bilbo och hans följeslag stöter på. Men han ska tydligen också spela Smaug via motion capture. Det gör mig frågandes hur en människa spelar en drake för att det ska se verkligt ut? Andy Serkis gör ju precis samma med roller som Gollum och King Kong men de är ändå människoliknande varelser. Frågorna består och vi lär få veta mer i framtiden.

Luke Evans blir Bard the Bowman

Deadline.com har bekräftat att Luke Evans ska spela Bard the Bowman, en utmärkt bågskytt och senare kungen av Dale. Bard är en av de sista stora rollerna som blir castad.

Bard kommer att få större plats i den andra filmen och är väldig viktig för filmens historia. Rollen för de som inte läst boken kan han tolkas som relativt lik Aragorn som Viggo Mortensen spelade i "Sagan om Ringen-trilogin".

"The Hobbit" delas upp i två filmer och regisseras av Peter Jackson och får biopremiär december 2012 samt 2013.

| 19 juni 2011 21:50 |