Film

Skribent

Hannes Kinnunen

5 juni 2011 | 20:25

Veckans Hobbit v.22

I veckans uppdateringar kring "The Hobbit" berättar Hannes att undertitlarna för de två filmerna är nu bekräftade och att Peter Jackson bekräftar The White Council.

Peter Jackson bekräftar The White Council

Alla har vi undrat hur Peter Jackson ska fylla ut historian nu när han valt att dela upp den relativt smala boken "The Hobbit" till två filmer. Nu har Jackson via sin Facebook-sida berättat att den legendariska White Council och attacken mot Dol Guldur kommer att vara med.

Han säger även att det inte bara kommer bli små scener som flashbacks eller liknande så vi kan nog räkna med en hel del story kring detta. Detta kommer också att bli intressant då detta är tiden då Gandalf och Saruman som båda är medlemmar i The White Council fortfarande var allierade. Andra medlemmar är bland annat Elrond och Galadriel.

Här är en bild på The White Council redo för attack

Officiella titlar för "The Hobbit"

Det ryktades för ett par månader sedan att filmernas två titlar skulle bli "The Hobbit: An Unexpected Journey" samt till del två: "The Hobbit: There and Back Again". Och nu är det alltså officiellt att detta blir de två titlarna till vardera film och de passar strålande.

Ian McKellen om Benedict Cumberbatch

Sir Ian McKellen som spelar Gandalf I "The Hobbit" har via sin blogg uppdaterat lite om var Benedict Cumberbatch kan komma att spela in.

Här är ett utdrag från hans blogg:

- Så vad kan Benedict Cumberbatch spela i "The Hobbit"? Philippa Boyens visade mig en bit av hans screen-test. Det var explosivt och röstmässigt fascinerande. Ja, vad kan han få spela?

Den första rollen som jag kan tänka mig att han får "spela" efter att ha läst detta är det som draken Smaug, eller snarare rösten till Smaug. Det är den enda rollen som kräver en speciell fascinerande röst.

"The Hobbit" delas upp i två filmer och regisseras av Peter Jackson och får biopremiär december 2012 samt 2013.

| 5 juni 2011 20:25 |