Film

Skribent

Hannes Kinnunen

29 maj 2011 | 20:45

Veckans Hobbit v.21

I veckans uppdateringar kring "The Hobbit" berättar Hannes att Orlando Bloom är officiellt klar och att två personer skadades i en explosion under inspelningen.

Orlando Bloom officiellt klar för "The Hobbit"

Peter Jackson har via sin Facebook-sida berättat att Orlando Bloom nu äntligen är klar för "The Hobbit". Det har varit mycket fram och tillbaka om Blooms roll men nu är det alltså spikat.

- För tio år sedan skapade Orlando Bloom en ikonisk karaktär med sin roll som Legolas. Jag är väldigt glad att idag kunna berätta att han ska få återse Midgård igen. Jag ser fram emot att få jobba med honom igen och det roliga är att han inte ser en dag äldre ut medan jag ser äldre ut. Det är väl det som gör honom till en sådan bra alv, berättar Peter Jackson.

Legolas är dock som sagt inte med i boken och frågan återstår då var någonstans han kommer att dyka upp.

Två skadade i explosion

TVNZ har rapporterat att två personer har skadats i en mindre explosion i en studio där "The Hobbit" filmas. Räddningstjänsten fick ett samtal om en "industriell explosion" vid Stone Street Studios i Miramar. Båda personerna fördes till sjukhus men ska ha klarat sig utan allvarligare skador. "The Hobbit" fortsatte inspelningarna som planerat.

Benedict Cumberbatch med i "The Hobbit"?

BBC Entertainment rapporterar via Twitter att Benedict Cumberbatch som spelar Sherlock i TV-serien med samma namn där även Martin Freeman (Bilbo) är med och på så vis har Benedict fått en roll i "The Hobbit". Om det här stämmer eller ej får vi helt enkelt avvakta och se.

Skulle han passa? Det tycker jag verkligen.

"The Hobbit" delas upp i två filmer och regisseras av Peter Jackson och får biopremiär december 2012 samt 2013.

| 29 maj 2011 20:45 |