Film

Skribent

Hannes Kinnunen

1 maj 2011 | 19:15

Veckans Hobbit v.17

I veckans uppdateringar kring "The Hobbit" berättar Hannes att Hugo Weaving besökte Jackson i Wellington och att Lee Pace blir Legolas pappa Thrandull.

Hugo Weaing återvänder som Elrond?

I förra "Veckans Hobbit" skrev jag att Peter Jackson snart skulle dra igång inspelningen av scenerna som tar plats vid Rivendell. Och vem är den första man tänker på när man hör Rivendell? Jo, Elrond. Och för bara ett par dagar sedan sägs det att folk såg Hugo Weaving strosa runt på Wellingtons gator. Och nu har Peter Jackson lagt upp en bild på sin facebook med texten "An old friend came to visit me on set today...". Inget är bekräftat officiellt ännu, men vi kan garanterat ta detta som att Weaving återigen kommer att spela rollen som Elrond.

Dean O'Gorman ersätter Robert Kazinsky som Fili

Robert Kazinsky som skulle spela dvärgen Fili i "The Hobbit" var tvungen att lämna projektet och återvända hem på grund av personliga skäl. Peter Jackson stod alltså kvar med bara tolv av de tretton dvärgar som behövs för "The Hobbit". Men nu berättar Peter Jackson via sin Facebook-sida att han har hittat en ny skådespelare som tar över rollen som Fili. Nämligen Dean O'Gorman från Nya Zeeland.

Lee Pace klar för "The Hobbit"

Den lömska alvkungen Thranduil som också är Legolas far har nu fått sin skådespelare. Lee Pace kommer att spela honom berättar Peter Jackson på sin Facebook-sida.

"Lee Pace har alltid varit vårt förstaval för att spela Thranduil, han kommer att vara kanon. Vi älskade han i filmen "The Fall" som kom för ett par år sedan och jag har velat arbeta med honom sedan dess", säger Peter Jackson.

Detta är underbara nyheter då Lee Pace är en skicklig skådespelare och inte minst i "The Fall" som Peter Jackson just nämnde och som är en av mina favoritfilmer.

"The Hobbit" delas upp i två filmer och regisseras av Peter Jackson och får biopremiär december 2012 samt 2013.

| 1 maj 2011 19:15 |