Film

Skribent

Hannes Kinnunen

17 april 2011 | 19:52

Veckans Hobbit v.15

I veckans uppdateringar kring "The Hobbit" berättar Hannes om Elijah Woods medverkan i filmerna och att Jackson har börjat videoblogga.

Elijah Wood pratar "The Hobbit"

ComingSoon.net har en exklusiv intervju med Elijah Wood som ska reprisera sin roll som Frodo Baggins i Peter Jacksons "The Hobbit" där han pratar lite mer om projektet.

"Vad ser du mest fram emot nu när du är en del av "The Hobbit"? Era karaktärer är ju inte med i böckerna och behöver nödvändigtvis inte återvända för de nya filmerna", frågar ComingSoon.

- Ja, precis. Jag ser bara fram att få åka tillbaka till Nya Zeeland och spendera lite tid där nere. Det kommer att vara många gamla vänner som kommer att vara med. Jag skulle till och med förutspå att hela gänget bakom filmerna är samma som förut. Så det känns rätt surrealistiskt att återvända, nästan lite som att resa tillbaks i tiden, säger Wood.

Kommer "The Hobbit" att förändra filmvärlden för alltid?

När James Camerons "Avatar" var på väg så var det snack om att filmen skulle revolutionera vår syn på film för alltid. Och nu har samma snack startat med Peter Jacksons "The Hobbit".

Peter Jackson har berättat för The Guardian att han ska filma "The Hobbits" två delar i 48 frames per second, som är en mycket dyrare process men som fångar upp rörelser och detaljer med mycket större noggrannhet. Jackson säger även att man har tolererat den gamla 24fps-tekniken allt för länge och han säger att detta är stunden då man "bytte vinyl till digitaliserade CD-skivor". Jackson vädjar ut till världens biografer att byta ut sina projektorer mot nya 48 fps-projektorer så att de kan visa filmen som den bör ses.

Peter Jacksons videobloggar om "The Hobbit"

Peter Jackson har laggt upp en videoblogg på sin Facebook-sida där han visar oss runt på inspelningen av "The Hobbit". Riktigt intressant och skönt att se att det verkligen är på riktigt.  

"The Hobbit" delas upp i två filmer och regisseras av Peter Jackson och får biopremiär december 2012 samt 2013.

| 17 april 2011 19:52 |