Film

Skribent

Hannes Kinnunen

9 april 2011 | 19:01

Veckans Hobbit v.14

I veckans uppdateringar kring "The Hobbit" berättar Hannes att Bret McKenzie och Orlando Bloom nu är klara för filmen och att Andy Serkis blir second unit-regissör.

Orlando Bloom klar för "The Hobbit"

De senaste veckorna har jag skrivit om rykten om Orlando Blooms eventuella medverkan i "The Hobbit". Nu har dock Collider fått lite information i en intervju med Bloom hur det ligger till.

Collider frågade om han ska medverka i "The Hobbit" och han svarade:

- Ja, det ser så ut. Jag ser väldigt mycket fram emot att få träffa Peter Jackson igen. Det är fortfarande lite dimmigt bland molnen men att få arbeta med honom igen är fantastiskt. Jag kan faktiskt inte prata så mycket om detta just nu. Jag fick dock manuset att läsa igenom och jag är så exalterad.

Det framgår också att han kommer spela en yngre version av Legolas.

Hur Peter Jackson kommer att ha med Legolas är fortfarande oklart då han aldrig dyker upp i böckerna. Helt teoretiskt skulle han levt eftersom "The Hobbit" utspelar sig 60 år innan "Sagan om Ringen"-trilogin. Legolas pappa Thranduil har dock en rätt stor roll i "The Hobbit" då Bilbo och hans följeslag blir fångar i hans slott. Kanske kan det vara där Legolas dyker upp.

Andy Serkis blir second unit-regissör

Gollum eller som han egentligen heter Andy Serkis har fått i uppdrag att vara regissör för second unit-teamet. Han ska alltså inte bara agera skådespelare i Peter Jacksons mastodont-filmer utan även hjälpa honom regissera de scener han omöjligt kan vara med i. Serkis är dock inte helt ny med att regissera utan har gjort det även till en mängd TV-spel så som "Heavenly Sword" och "Enslaved".

- Det finns verkligen en känsla av att Peter vill ha människor omkring sig som helt förstår materialet och arbetsmoralen, säger Serkis till The Hollywood Reporter.

The Future of Cinema

James Cameron kallar filmutrustningen som han ska använda för Avatar 2 för Future of Cinema. Men nu har även Peter Jackson lagt vantarna på denna revolutionerande teknik som ska användas för att filma "The Hobbit".  Inte bara ska det bli bättre kvalité på det man filmar, det ska även bli bättre i 3D.

Bret McKenzie klar för "The Hobbit"

Den brittiska skådespelaren Bret McKenzie hade en väldigt liten roll som alven Figwit i "Sagan om Ringen"-trilogin. Nu är han klar för "The Hobbit" fast i en annan roll, enligt The Hollywood Reporter. Nu ska han spela alven Lindir från Rivendell. Detta är också en väldigt liten roll så ni "Flight of the Conchords"-fans där ute bör inte hoppas på för mycket. Lindir var dock med i boken och var en alv som bad Bilbo spela en gång till efter att han uppträtt för alverna.

"The Hobbit" delas upp i två filmer och regisseras av Peter Jackson och får biopremiär december 2012 samt 2013.

| 9 april 2011 19:01 |