Film

Skribent

Hannes Kinnunen

19 mars 2011 | 20:01

Veckans Hobbit v.11

I veckans uppdateringar kring "The Hobbit" berättar Hannes att Ian McKellen har börjar med förarbetet till inspelningen och att Orlando Bloom kan möjligtvis dyka upp i Tolkien-filmerna.

Ian McKellen pratar förarbete av inspelningen

Ian McKellen som spelar rollen som den gråa trollkarlen Gandalf har i sin blogg skrivit att han har varit lite här och var på Nya Zeeland inför inspelningen som startar den 21 mars.

"Jag var först i Stone Street Studio i hjärtat av en modern förort, som faktiskt var en gammal målerifabrik som jag bekantade mig med redan för tio år sedan, då den var den huvudsakliga studion för "Sagan om Ringen"-inspelningen. Inuti studion var det nu den helt nybyggda inspelningsplatsen för inomhusscenerna av "Bag End" fullt inredd för att en Hobbit skulle kunna trivas.

Jag var även i "Hobbiton" som var fullt med dvärgar samt huvudpersonen Bilbo (Martin Freeman). Efter detta blev det första manusgenomgång tillsammans med Peter Jackson, Fran Walsh och Philippa Boyens där de ville att vi skulle förmedla våra åsikter. Detta är så nära perfektion en skådespelare kan komma. Att få bidra till manuset tillsammans med tre Oscarsvinnande manusförfattare samtidigt som det bjuds på chokladkaka och nya zeeländsk ost, skriver McKellen.

Orlando Bloom med i "The Hobbit" eller inte?

Orlando Bloom har blivit tillfrågad I en intervju med spanska lapatilla blev Orlando Bloom tillfrågad om han är med i "The Hobbit" eller inte, men han svarade är att han inte får kommentera det.

Låter inte detta lite misstänksamt?

"The Hobbit" delas upp i två filmer och regisseras av Peter Jackson och får biopremiär december 2012 samt 2013.

| 19 mars 2011 20:01 |