Film

Skribent

Hannes Kinnunen

12 mars 2011 | 21:33

Veckans Hobbit v.10

I veckans uppdateringar kring "The Hobbit" berättar Hannes att Ian McKellen med egna ögon har fått sett Bilbo framför 3D-kameran.

Ian McKellen har sett "Bilbo" i 3D

Det har varit nyhetstorka i Midgård denna vecka men en man har i alla fall något att berätta. Ian McKellen som spelade Gandalf i originaltrilogin befinner sig just nu på plats på Nya Zeeland för att förbereda sig inför inspelningen av "The Hobbit" som startar den 21 mars.

Något som skiljer "The Hobbit" från "Sagan om Ringen"-trilogin är att de två filmerna ska spelas in i 3D. Och nu har Ian McKellen sagt via sin blogg att han har sett testfootage av Martin Freeman iklädd rollen som hobbiten Bilbo iförd kostym och i 3D.

- Jag har sett Bilbo - i tre dimensioner. Jag hälsade på gamla vänner på Stone Street-kontoret och hörde Martin Freeman som var runt hörnet vid den permanenta green screen, klädd som Bilbo och testade klädseln framför 3D-kamerorna. Martin improviserade fram hobbit-hållningen, uppstoppad fram och bak och testade sina stora håriga Hobbit-fötter. Martin Freman förvandlade sig till en karaktär vars realitet snart kommer bli lika äkta som hans egenm skriver McKellen.

För er som vill stilla hungern

Är du som jag och klarar inte av denna oändliga väntan på "The Hobbit"? Då kan du gladeligen stilla hungern med en saftig utgåva på blu-ray av "Sagan om Ringen-trilogin" i sin magnifika förlängda version. Hela Peter Jacksons trilogi uppdelade på 12 skivor plus 26 timmar bonusmaterial. När blu-ray utgåvan släpps verkar bli till hösten 2011 alternativt våren 2012.

"The Hobbit" delas upp i två filmer och regisseras av Peter Jackson och får biopremiär december 2012 samt 2013.

| 12 mars 2011 21:33 |