Film

Skribent

Alexander Kardelo

8 maj 2023 | 09:30

Världens öde står på spel i nya "Oppenheimer"-trailern

Ska Cillian Murphy spränga hela vår planet? En laddad ny trailer till Christopher Nolans stora sommar-thriller.
Hur gick det till när USA byggde den första atombomben? Det är en laddad period i världshistorien som vi ska få ta del av i sommarens dramathriller "Oppenheimer". Världens öde står bokstavligen på spel när Cillian Murphys nervösa finger darrar över avtryckarknappen - "risken är nästan noll" säger han, vilket inte direkt lugnar general Leslie Groves Jr, spelad av Matt Damon.
 
För Murphy, som spelat biroller i flera av Christopher Nolans filmer, blev rollen som teoretiske fysikern J. Robert Oppenheimer något han "desperat ville ha:"
 
- Jag har alltid sagt det privat och offentligt, att om Chris vill ha mig för en film och jag är tillgänglig, så kommer jag. Jag bryr mig inte om hur stor rollen är. Men egentligen var jag desperat för att spela huvudrollen i en av hans filmer, säger skådespelaren i en ny intervju.
 
Kolla in nya trailern här:
 
 
Under en biosommar fylld av pumpade superhjältar och actionladdade uppföljare sticker "Oppenheimer" verkligen ut som något extra. Här får vi en dos verklighetsbaserat drama som verkar minst lika spännande som vad nu Indiana Jones eller Ethan Hunt har för sig härnäst.
 
Och det krävs ingen Einstein för att räkna ut filmens slut - vi finns ännu här och planeten likaså. Men Nolan är en magiker som fick mig att bita på naglarna bara under den här tre minuter långa trailern. Peppen är så hög att jag nästan exploderar!
 
"Oppenheimer" får svensk biopremiär den 21 juli.
| 8 maj 2023 09:30 |