Film

Skribent

Josefine Krischausky

21 februari 2021 | 08:45

Varför Daniel Radcliffe skäms för Harry Potter-filmerna

Att se tillbaka på sina tidiga skådespelarinsatser är inte alltid det lättaste.
Under sin karriär har Daniel Radcliffe hunnit medverka i en hel rad spännande filmer. Men hur mycket han än fortsätter överraska och förnya sig, så är det tydligt att han alltid kommer att vara igenkänd som pojken med runda glasögon och ett blixtformat ärr i pannan.
 
Som tolvåring fick han huvudrollen i Harry Potter-filmerna, som han sedan upprepade under tio års tid, vilket ledde till att han växte upp som en nyckelperson i en av världens mest framgångsrika och omtyckta franchises. 
 
Radcliffe lär sedan länge ha fått vänja sig vid faktumet att han alltid kommer associeras med Harry Potter över allt annat. Men i det senaste numret av Empire medger stjärnan att han till viss del skäms över rollen, och att han har svårt att separera sin relation till Harry från sin relation till filmerna i helhet. 
 
- Jag är otroligt tacksam för upplevelsen. Den visade mig vad jag ville göra med resten av mitt liv. Att hitta vad man älskar så tidigt är en riktig lycka. Jag skäms intensivt för delar av mitt skådespeleri, uppenbarligen, men ja, det är som att fråga "hur känner du för din tonårstid?", berättar han. 
 
 
Radcliffe är inte heller ensam om att ha en sådan inställning till sin insats i filmerna. Medskådespelaren Rupert Grint, som spelade Harrys bästa vän Ron Weasley, avslöjade nyligen i en intervju med Variety att han inte ens har sett majoriteten av filmerna.
 
Och visst är det ingenting att döma någon för. Vi är nog inte många som är stolta över precis allt vi gjorde som tolvåringar. Men trots att det kanske går att hålla med om att skådespelet inte var helt och hållet världsklass i de första filmerna, så finns det egentligen inga stora skäl att skämmas här – vi talar ju trots allt om prestationer som har kommit att bosätta sig i väldigt många hjärtan genom åren.
| 21 februari 2021 08:45 |