Film

Skribent

Alexander Dunerfors

2 april 2016 | 18:00

Varför så arg, Kylo Ren?

Nytt ”Star Wars”-klipp bjuder på kort men intressant psykoanalys av storskurken.
En sak jag gillar med ”Star Wars: The Force Awakens” är nyanserna bakom skurken. Kylo Ren, spelad av Adam Driver, är inte bara en maskerad onding som Darth Vader i första ”Stjärnornas krig”. Tvärtom, man kan se en ung trasig man som valt fel väg i livet och är rätt förbannad på sin omvärld.

(Spoilervarning om du inte sett filmen än - men isåfall, seriöst, vad väntar du på?)


I videon ovan pratar skådespelaren Adam Driver om vad det innebär att ha Han Solo och Leia som föräldrar, och Darth Vader som morfar:

- Inget är mäktigare än gener. Tänk er honom i sin ungdom, med alla hans superkrafter och föräldrarna frånvarande. Han känner sig vilsen, övergiven och därför är han arg. Han hyser ett stort agg mot dem.

Regissören J.J. Abrams tillägger att Kylo tidigt hamnade i fel sällskap:

- Men det handlar inte bara om en dålig unge. Snoke har valt ut den här ungen, han visste att han skulle bli en mäktig allierad. Hans mor och far var aldrig där för att guida honom.

Klippet kommer från bonus-dokumentären ”Secrets of The Force Awakens”, som finns med när ”Star Wars: The Force Awakens” släpps på Blu-ray den 15 april.

Förhoppningsvis ser vi mycket mer av Kylos inre konflikt i kommande filmer. Vad tror ni, kan Kylo Ren omvändas till den goda sidan i slutändan?
| 2 april 2016 18:00 |