Serie

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

9 februari 2017 | 12:00

9 dramaserier vi ser fram emot på Netflix i vår

Här är premiärdatumen och helt färska trailers! Allt ifrån nykomlingar som "Iron Fist" och "Dear White People" till återvändande gamla godingar som "House of Cards" och "Orange is the New Black".
Netflix höll ett särskilt event i New York igår där de avslöjade premiärdatumen för sina egna serier under vårsäsongen samt släppte nya trailers till de flesta av dem, som finns att se här nedan.

Innan du spanar in dessa klipp och memorerar premiärdatumen kan vi också meddela att det nu är bekräftat att nya "Free Rain" och en tv-serie baserad på "Castlevania"-spelen också kommer senare under 2017.

Love - Säsong 2 börjar 10 mars


Serien följer snälle Gus och vilda Mickey när de navigerar genom både glädjen och förödmjukelsen av intimitet, förpliktelser, kärlek och andra saker som de hoppades kunna undvika. 

"Love" är skapad av Judd Apatow, så om du till exempel gillar hans filmer "Bridesmaids", "På smällen" eller "Step Brothers", eller serier som "Girls" och "Freaks and Geeks", kan den vara värd att kolla in. Netflix meddelar också att "Love" kommer att få en tredje säsong.



Iron Fist - Premiär 17 mars


Vi har tidigare fått "Daredevil", "Jessica Jones" och "Luke Cage". Nu när "Iron Fist" också får sin egen serie kan Netflix och Marvel gå vidare och låta samtliga karaktärer mötas i "The Defenders" - en kommande serie där de tillsammans bekämpar skurkar.

Häromdagen släpptes den första trailern till "Iron Fist" som presenterar huvudpersonen Danny Rand. Nedan får vi möta karaktären Colleen Wing, spelad av Jessica Henwick.


Grace and Frankie - Säsong 3 börjar 24 mars


Grace (Jane Fonda) och Frankie (Lily Tomlin) är två åldrande ärkefiender som till sin stora fasa upptäcker att deras män vill skilja sig - för att istället leva tillsammans. Nu blir de aldrig av med varandra!


Tretton skäl varför - Premiär 31 mars


Dylan Minnette (”Goosebumps”) spelar Clay Jensen som hittar ett mystiskt kassettband. Det har lämnats kvar av hans klasskompis Hannah, som nyligen tog livet av sig. På bandet berättar hon att det finns 13 skäl bakom det tragiska beslutet. I ungdomsdramat medverkar också Selena Gomez. Tom McCarthy (”Spotlight”) är producent.



Girlboss - Premiär 21 april


Sophia (Britt Robertson) är en anarkistisk kuf som upptäcker sitt intresse för mode och blir en riktig affärskvinna på köpet. I takt med att verksamheten växer måste hon lära sig att hantera livet som sin egen chef. Serien är baserad på boken med samma namn.


Dear White People - Premiär 28 april


En grupp svarta elever på en nästan helvit elitskola i USA måste lära sig att hantera vardagsrasism och olika former av diskriminering. Serien bygger på Justin Simiens hyllade dramakomedi från 2014.


Anne - Premiär 12 maj


Anne (Amybeth McNulty) är en föräldralös liten flicka i slutet av 1800-talet som gör vad hon kan för att ta sig fram i världen. Baserat på "Anne på Grönkulla" är det här en "coming-of-age"-historia, och i trailern välkomnas Anne som Netflix nya rödhåriga karaktär i ett hav av andra.


House of Cards - Säsong 5 börjar 30 maj


Den politiske rådgivaren Francis Underwood känner till alla hemligheter i Washington och har under säsongerna jobbat sig upp till toppen. I den senaste säsongen bestämde sig Frank och Claire för att de är trötta på att försöka vinna över folk på deras sida. Det är dags att ta till hårdhandskarna och få folk att frukta dem istället. 

Nu är det klart att Patricia Clarkson och Campbell Scott kommer att spela i säsong 5, och att Joel Kinnaman kommer tillbaka i rollen som senatorn Will Conway.

Large e9bd3c359b6c543fc0326c5e29487592 tw

Orange is the New Black - Säsong 5 börjar 9 juni


Senaste säsongen slutade med en ordentligt cliffhanger där kvinnofängelsets vakter gick över gränsen och missbrukade sin makt, vilket ledde till ett våldsamt upplopp. Vem sköt J.R? Och sköt Daya verkligen OC Humphrey? Skådespelaren Danielle Brooks, som spelar Taystee, avslöjade nyligen att säsong 5 bara kommer att utspela sig över loppet av tre dagar och att det kommer att bli intensivt.


Förhoppningsvis hittar du något att se i vår! Personligen ser jag mycket fram emot säsong 5 av "Orange is the New Black" och "House of Cards", men även "Anne", "Dear White People" och "Iron Fist" kan bli intressanta.

Finns det någon serie på Netflix i vår som du vill se?
| 9 februari 2017 12:00 |