Serie

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

31 januari 2017 | 16:30

Nästa säsong av "Orange is the New Black" följer en helt annan struktur

"Ta fram popcornen och näsdukarna".
Till sommaren beräknas säsong 5 av "Orange is the New Black" släppas, vilket är något att se fram emot efter den cliffhanger som det senaste avsnittet lämnade oss med. Trots den långa väntan som återstår får vi redan nu veta att säsong 5 kommer att bli ganska annorlunda.

- Säsong 5 utspelar sig över tre dagar. Det blir 13 avsnitt, men handlingen sträcker sig bara över tre dagar. Med andra ord blir det väldigt detaljerat, väldigt intensivt och det är bäst att du förbereder dig. Ta fram popcornen och näsdukarna. Jag vet inte när de släpps, för de berättar aldrig något för oss, men någon gång till sommaren, avslöjar skådespelaren Danielle "Taystee" Brooks.

Att historien bara sträcker sig över tre dagar är ett intressant och nytt koncept för serien som självklart väcker frågan: var tar berättelsen vid?

Med tanke på den senaste säsongsfinalen, där kvinnofängelsets vakter tappade kontrollen och gick över gränsen, vore det märkligt om säsong 5 plötsligt tar vid flera månader senare. Samtidigt, om serien fortsätter där den slutade, kan så mycket gå fel för så många på väldigt kort tid. Det här kan mycket riktigt bli just "intensivt".

De andra fyra säsongerna finns att se på Netflix, så om du inte är ikapp ännu har du fram till sommaren på dig.

Låter det som en bra idé att hela säsongen ska utspela sig på tre dagar? När tror du att historien tar vid? Diskutera gärna i kommentarerna.
| 31 januari 2017 16:30 |