Serie

Skribent

MovieZine

24 september 2019 | 10:45

Var tredje svensk väljer tv-serier framför sömn

Älskar du att sträcktitta serier? Brukar du också vara uppe senare än tänkt för att titta på serier? Då är du inte ensam.
Var tredje svensk går och lägger sig senare flera gånger i veckan, för att klämma ett avsnitt till av favoritserien. Detta enligt en ny undersökning kring svenskarnas tv-vanor, genomförd av tv.nu.

I undersökningen "Svenska TV-panelen" framgår att många av oss väljer bort sängen till förmån för tv-soffan. En tredjedel av de 6400 svarande gör det flera gånger i veckan. Sju procent gör det dagligen. Bara var fjärde svarar att de aldrig går och lägger sig senare.

För den stora majoriteten som går och lägger sig senare håller sig 42 procent uppe i över en timme längre än planerat – för att fortsätta sitt serietittande.

3 av 10 föredrar att se ett avsnitt i veckan

Det stora utbudet av streamingtjänster förändrar hur vi ser på tv. En av "bovarna" som hindrar vår skönhetssömn är Netflix och andra tjänster som släpper hela säsonger på en gång. Det blir helt enkelt svårare att slita sig, när man vet att nästa avsnitt faktiskt redan finns ute.
 
Och faktum är att en klar majoritet föredrar att få just hela säsongen på en gång. Det svarar nämligen hela 57 procent. Dock anser tre av tio att det bästa upplägget är när det släpps ett nytt avsnitt i veckan, så att man hinner både bygga upp en längtan och även gå och lägga sig i tid, skriver tv.nu.
 
Hur ofta brukar du lägga dig senare än tänkt för att istället titta på tv-serier? Kommentera nedan.
| 24 september 2019 10:45 |