Film

Skribent

Alexander Kardelo

6 december 2022 | 10:30

Robert Pattinson klonar sig i "Mickey 17" - här är första teasern!

"The Batman"-stjärnan byter action mot sci-fi i "Parasit"-regissören Bong Joon Hos hajpade nya film. Biopremiär 2024.
Sydkoreanske regissören Bong Joon Ho återvänder till science fiction-genren med sin första film efter "Parasit". Nu släpps premiärdatumet samt ett kort första klipp ur "Mickey 17", filmen där Robert Pattinson klonar sig inför ett uppdrag i rymden.
 
Pattinson ska spela Mickey som är en Expendable - inte riktigt som actionhjältarna vid Sylvester Stallones sida, men nästan. Han är en "utbytbar" arbetare på väg till isplaneten Niflheim som ska koloniseras av människorna. Det är Mickey som får ta alla de farliga eller rentav dödliga uppdragen, då en ny klon föds fram, med samma minnen och färdigheter, varje gång han dör. Men när han förmodas vara död har en klon tagit över hans plats.
 
Så lyder åtminstone handlingen i Edward Ashtons roman "Mickey7", men det återstår att se hur stora friheter som Bong har unnat sig i sitt egna manus.
 
Teaserklippet visar Pattinson i en slags högteknologisk inkubator, eller är det ett solarium? Vi kan inte veta säkert, men det gäller ju att se brun och fräsch ut även ute i rymden.
 
 
Ihop med teasern ovan släpper Warner Bros premiärdatumet för "Mickey 17" som kommer på bio 29 mars 2024. I övriga roller syns också Toni Collette, Mark Ruffalo, Steven Yeun och Naomi Ackie.
| 6 december 2022 10:30 |