Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

14 september 2019 | 09:00

"Vänner"-skaparna: "Vi kommer inte göra en reboot eller revival"

Då var det bekräftat en gång för alla, skaparna bakom en av världens mest populära komediserier försäkrar att vi aldrig får någon fortsättning på "Vänner".
Den sista säsongen av "Vänner" sändes nu för hela 15 år sedan, men den hyllade komediserien är fortfarande en av världens mest populära tv-serier. Vilket var varför Netflix betalade 100 miljoner dollar för att få förlänga rättigheterna att visa serien ett ytterligare år när rättigheterna löpte ut ifjol.
 
Frågan seriens fans har ställt sig under de senaste åren, när serier som "Will & Grace", "Roseanne", "Arkiv X", "Twin Peaks" och "Beverly Hills 90210" återupplivats, har varit huruvida det funnits någon möjlighet för oss att få se vad våra vänner Ross, Rachel, Monica, Chandler, Joey och Phoebe haft för sig sedan vi tog farväl av dem för alla dessa år sedan.
 
 
Deadline rapporterar däremot nu dystra nyheter för de fans som hoppats på en fortsättning. Under ett panelsamtal vid Tribecas TV-festival på Manhattan förklarade de två skaparna bakom serien varför en revival eller reboot av "Vänner" aldrig kommer att hända.
 
- Vi kommer inte göra en revival, vi kommer inte göra en reboot. Serien handlade om den där tiden i livet när vännerna är ens familj, livet förändras när din familj blir din familj. En reboot? Nej. Det kommer inte kunna slå vad vi gjorde, förklarade skaparen Marta Kauffman.
 
- Vi gjorde den serie vi ville göra. Vi lyckades, och sedan satte vi en rosett på den, fyllde David Crane (som skapade serien tillsammans med Kauffman) i.
 
Eftersom skådespelarna vi flera tillfällen har sagt att de enbart kunnat tänka sig att återvända till serien om alla skådespelare samt seriens skapare skulle hoppa ombord. Finns det inte längre något hopp, då skaparna alltså anser att när våra favoritvänner startade sina egna familjer så var tiden i karaktärernas "Vänner"-liv över.
 

Läs också: 52 miljarder minuter tittades på "The Office" förra året

 
Håller du med skaparna om att det inte går att göra en fortsättning på "Vänner"? Kommentera gärna nedan!
| 14 september 2019 09:00 |