Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

2 augusti 2018 | 08:45

Hoppet lever: "Vänner" kan bli nästa kultserie att få en fortsättning!

Jennifer Aniston: "Courtney [Cox], Lisa [Kudrow] och jag pratar om det. Jag fantiserar om det. Det var verkligen det bästa jobb jag någonsin har haft."
Nästa år är det 25 år sedan den omåttligt populära komediserien "Vänner" först hade premiär. Hoppet om en revival har länge känts som något av en omöjlighet, särskilt med tanke på att de sex huvudrollsinnehavarna under åren flera gånger sagt att det aldrig kommer att ske. Eftersom serien aldrig skulle komma tillbaka, om inte alla sex av dem var beredda på att göra det - och det har flera av dem inte varit.
 
Faktumet att seriens sista avsnitt dessutom anses vara ett av de bästa finalavsnitten någonsin, det perfekta slutet så att säga, gör också att det finns visst motstånd. Både från de inblandade i produktionen och många av de mest hängivna fansen. Varför riskera att förstöra något med mer, när det vi har redan har det perfekta slutet?
 
Med det sagt, under de senaste åren har ett gäng lyckade rebooter tänt mångas förhoppningar om att få återse Rachel, Ross, Phoebe, Joey, Chandler och Monica igen. De enorma framgångarna med "Roseanne" (innan seriens skapare förstörde allt med några tweets), har utan tvekan bevisat att det går att tjäna ofattbara summor i reklampengar för de kanaler som lyckas få ihop skådespelarna från sina mest populära serier.
 
När Jennifer Aniston, som ändå får anses ha fått den mest lyckade karriären efter att "Vänner"-lades ned, nu i en intervju med InStyle pratar så varmt och längtande om en möjlig fortsättning - då kan du räkna med att NBC kommer att göra allt för att försöka få ihop gänget på nytt. Vi har nog aldrig varit såhär nära en möjlig fortsättning.
 
- Courtney [Cox], Lisa [Kudrow] och jag pratar om det. Jag fantiserar om det. Det var verkligen det bästa jobb jag någonsin har haft. Jag vet inte hur serien skulle se ut idag, men man vet aldrig. Det finns så många serier som blivit framgångsrikt rebootade. Jag vet att Matt LeBlanc inte vill få den frågan längre. Men kanske kan vi övertala honom. Annars får vi bara ge det lite tid så kan Lisa, Courtney och jag reboota "Pantertanter" och spendera våra sista år tillsammans.
 
Det är inte helt förvånande om det är framförallt Matt LeBlanc som fortfarande inte är helt sugen på att återvända till sin gamla roll. Till skillnad från resten av gänget fick hans karaktär, Joey Tribbiani, trots allt 46 egna avsnitt i spinoffserien "Joey" - en serie som aldrig nådde samma typ av framgångar. Han om någon vet att det finns nackdelar med att försöka göra om något som redan avslutats perfekt.
 
Vad tror du? Kommer Courtney Cox, Lisa Kudrow och Jennifer Aniston (med hjälp från NBC) lyckas övertala sina manliga kollegor - eller får vi vänta vidare på en "Pantertanter"-reboot istället? Kommentera gärna nedan!
| 2 augusti 2018 08:45 |