Serie

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

30 juni 2016 | 13:30

Märkte du någonsin den här mystiska detaljen i Monicas lägenhet i "Vänner"?

Efter 20 år av repriser känns misstaget plötsligt uppenbart.
Det var lättare att komma undan med små förändringar eller kontinuitetsfel på 90-talet, när de flesta av oss bara tittade på avsnitten av en serie under dess tid i TV-tablån. Så här 20 år senare, med samtliga säsonger tillgängliga när som helst, har fansen hunnit se om avsnitten oändligt många gånger och upptäcker dessa små misstag eller ologiska ändringar. 

HelloGiggles publicerar de här bilderna som visar hur Monicas lägenhetsnummer mystiskt har höjts mitt i säsongen utan förklaring!

I de allra tidigaste avsnitten bor Monica i lägenhet nummer 5, medan Joey och Chandler bor i byggnad 5.


Men i avsnitt 10 på säsong 1 hoppar plötsligt tjejernas lägenhetsnummer från 5 till 20!Det är möjligt att skaparna ändrade dörrnumret för att stämma bättre överens med det faktum att Monica bor på sjätte våningen, men även då är det ett ganska lågt nummer? Eller försvann scenen där Monica och Rachel bestämde sig för att flytta till en exakt likadan lägenhet med samma möblering någonstans på vägen i klippningen?Det är hur som helst kul att upptäcka, med tanke på hur många scener som utspelar sig framför den här dörren.Om de nu nödvändigt ville korrigera dörrnumret, var det väl åtminstone rimligt att de gjorde det ju förr desto bättre.Monica är inte den enda med en magisk dörr. Chandlers nummer gick från 4 till 19!Inte konstigt, med andra ord, att pizzakillen levererade George Stephanopoulos pizza till tjejernas lägenhet i ett avsnitt! Hur ska man förväntas hitta rätt med så nyckfulla dörrnummer!

Lade du någonsin märke till de här misstagen? Finns det en rimlig förklaring?
| 30 juni 2016 13:30 |