Skribent

MovieZine

25 mars 2024 | 19:00

Vampyrer möter Ru Pauls drag queens i trailer till ”omedelbar kultklassiker”

Det blir splatterfest av det absurda slaget när drag queens slåss mot vampyrer i ”Slay”. Men trailern ser rolig ut och filmen har fått fina recensioner.
Genom filmhistorien har vi sett storskaliga fighter i allt från ”Aliens vs Predator” till ”Godzilla vs Kong”. Nu får vi se en helt annan typ av kamp i skräckkomedin ”Slay” där en kvartett drag queens tvingas kämpa för sina liv - mot vampyrer.
 
Handlingen följer de fyra underhållarna när de ska uppträda på en dragklubb men bokar fel och hamnar istället på en sliten MC-klubb. Som om gästernas negativa inställning till drag-showen inte vore illa nog så dyker snart ett gäng blodsugare upp.
 
Filmen har beskrivits som en kombination av ”From Dusk Till Dawn” och ”Priscilla - öknens drottning”. Till skillnad från många andra filmer om drag queens spelas huvudrollerna av riktiga sådana, nämligen tävlingsdeltagare från ”Ru Paul’s Drag Race” - Trinity The Tuck, Heidi N Closet, Crystal Methyd och Cara Melle.
 
Trots den absurda premissen så ser det ut att kunna erbjuda kul underhållning och tidiga recensioner är positiva. Voices From The Balcony skriver att det är ”flamboyant rolig och galen skräckkomedi som lyckas hitta den rätta balansen mellan skräck, skratt och mer allvarliga ögonblick.” Medium kallar den en ”rakt igenom spännande, helt och håller hjärtvärmande, omedelbar kultklassiker”.
 
Filmen hade premiär på amerikanska streamingtjänsten Tubi den 22 mars.
 
Se trailern här:
 
 
Blir du sugen på ”Slay”?
| 25 mars 2024 19:00 |