Spel

Skribent

Anders Eklöf

30 september 2020 | 20:33

"Vampyr" och "Need for Speed" är månadens gratisspel på PS Plus

Vampyräventyr och fartfylld racing ingår i tjänsten Playstation Plus i oktober.
Varje månad bjuder Playstation på ett par gratisspel för sina betalande PS Plus-medlemmar, med relativt blandad kvalité på titlarna.
 
Under oktober är det spelen "Vampyr" och "Need for Speed: Payback" som gäller, så det blir både skräck och racing nu när höstmörkret faller över oss. 
 
 
Rollspelet "Vampyr" är utvecklat av Dontnod Entertainment, som ligger bakom spel som "Life is Strange" och "Tell Me Why". I spelet tar du dig an rollen som en läkare som blir vampyr under det tidiga 1900-talets London. 
 
Under äventyrets gång får du göra val som påverkar handlingen, slåss mot vampyrjägare och välja om du ska försvara invånarna i staden eller suga deras blod för att bli starkare. 
 
Spelet fick ganska blandade betyg när det släpptes 2018, men har snabbt blivit lite av en kultklassiker. 
 
 
"Need for Speed: Payback" är det näst senaste spelet i den långvariga racingserien (senast kom "Need for Speed: Heat") och kretsar kring spännande kupper, biljakter och explosiva actionsekvenser. I det fiktiva spelparadiset Fortune Valley får du välja mellan tre olika karaktärer med unika egenskaper. 
 
Även om jag inte är något större fan av bilspel, låter det som en annorlunda tappning av genren som jag helt klart kommer ge en chans. 
 
 
De båda spelen blir tillgängliga att ladda ner gratis från och med den 6 oktober, fram till den 2 november. 
 
Playstation Plus är en betaltjänst som dels krävs för att spela multiplayer över nätet, men det ingår även några utvalda spel som går att ladda ner gratis varje månad. Senast ingick "Street Fighter V" och "PlayerUnknown's Battlegrounds"
 
Vad tycker du om månadens PS Plus? 
| 30 september 2020 20:33 |